De tweede horecasluiting is opnieuw een keiharde klap voor horecaondernemers. De vaste lasten lopen door, terwijl er geen tot nauwelijks inkomsten zijn. Zoals we op dinsdag 20 oktober hebben aangekondigd, sprak KHN deze week met Buma en Sena over hoe we omgaan met de nieuwe periode van verplichte sluiting. In het bijzonder werd er ook gesproken over hoe om te gaan met de Clubs & Nightlife-bedrijven die al sinds 15 maart gesloten zijn. Het uitgangspunt van KHN tijdens dit overleg was dat er geen muziekrechten verschuldigd moeten zijn over de periode dat bedrijven door een overheidsbesluit zijn gesloten. Hierin hebben KHN en Buma en Sena elkaar gevonden. Graag delen we in deze update wat de effecten voor jou zijn.

Hoe gaan we om met de nieuwe lockdown?

Voor de bedrijven die op last van de overheid opnieuw zijn gesloten, zal er over de periode dat deze bedrijven gesloten zijn een compensatie worden verstrekt voor de licenties van 2020.

Omdat we momenteel nog allemaal in afwachting zijn van de einddatum van deze tweede lockdown, is deze compensatie niet direct mogelijk. Wanneer er vanuit het kabinet een einddatum wordt gecommuniceerd, zullen wij samen met Buma en Sena zo snel mogelijk tot uitvoering van deze compensatie overgaan.

Hoe gaan we om met de Clubs & Nightlife-bedrijven die al vanaf 15 maart gesloten zijn, maar tot dusverre alleen nog maar restitutie hebben gekregen tot 1 juni?

De Clubs & Nightlife-bedrijven hebben tot op heden geen perspectief tot heropening gekregen. Om de compensatie voor deze groep te kunnen verzorgen, is het ook van belang om een einddatum te hebben. Ook hiervoor geldt dat zodra deze datum bekend is, er zo snel mogelijk tot compensatie wordt overgegaan.

KHN blijft de komende periode voor jullie in gesprek met de Buma en Sena om snel te kunnen acteren zodra er meer perspectief vanuit het kabinet wordt geboden. We houden jullie op de hoogte.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens