Vanavond maakten premier Rutte en minister De Jonge tijdens het persmoment bekend dat de huidige maatregelen tot in december worden verlengd. Dit betekent ook dat alle eet- en drinkgelegenheden voorlopig tot in december gesloten moeten blijven. De gevolgen van dit besluit voor de horecabranche zijn niet te overzien en dat terwijl de horeca niet de oorzaak is.

De verlenging van de sluiting betekent dat de financiële pijn voor de horeca nóg groter wordt; de steunmaatregelen dekken namelijk simpelweg niet alle kosten. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept het kabinet dan ook dringend op om ondernemers financieel tegemoet te komen en per direct met extra verbeteringen te komen op de vanmiddag aangekondigde aanvullingen op het derde steunpakket. KHN is van mening dat als de horeca (zonder goede onderbouwing) opgeofferd lijkt te worden voor de volksgezondheid, de overheid ook de portemonnee moet trekken. De horeca voor 100% sluiten? Dan moet daar volgens KHN een tegemoetkoming van 100% in de vaste lasten tegenover staan.

Sectorspecifieke slimme maatregelen

Daarnaast moet volgens KHN op zeer korte termijn de door het kabinet gepresenteerde routekaart worden aangevuld met sectorspecifieke slimme maatregelen die effect sorteren en tegelijkertijd de economie en maatschappij zo min mogelijk schaden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens