Op verzoek van KHN regio Overijssel heeft de provincie Overijssel niet alleen voornemens om de subsidieregeling voor warmtekussens te verlengen maar ook om inwoners en bedrijven te helpen om de energierekening omlaag te brengen.

Vorige week heb je van ons de volgende Energiespecial mogen ontvangen. In deze special vind je inspiratie, ervaringen, tips en adviezen. Hoe ga je om met de energiecrisis? Wat kun je doen om je bedrijf te verduurzamen? En wat doet KHN voor jou? Wanneer je jouw bedrijf gaat verduurzamen kun je ook gebruik van verschillende subsidieregelingen.

Subsidieregeling energiezuinige terrasverwarming via kussens

In de provincie Overijssel bestaat, naast de gebruikelijke subsidieregelingen, ook een subsidieregeling voor warmtekussens op het terras. Ook in de Tubantia werd er aandacht aan besteed, lees hier het artikel.

Daar deze subsidieregeling tot het einde van dit jaar loopt en de voorwaarden, zoals het maximaal aantal fulltimers en bij aanschaf van de warmtekussens vereist wordt dat er geen gebruik meer gemaakt mag worden van elektrische en/of gas heaters, heeft KHN regio Overijssel gepleit voor een aangepaste subsidieregeling. Daarnaast heeft KHN regio Overijssel ook gepleit voor meer steun vanuit de provincie voor horecaondernemers die kampen met een enorme verhoging van de energiekosten.

Binnen provincie Overijssel is ons pleidooi intern besproken met de betrokken adviseurs vanuit het MKB-beleid en Nieuwe Energie Overijssel (NEO). Na overleg heeft de provincie laten weten voornemens te hebben de subsidieregels voor warmtekussens op het terras te verlengen maar geen wijzigingen door te voeren aan de door ons genoemde voorwaarden:

  1. Met de grens van 50 fulltimers in dienst poogt de provinsie de subsidie bij het MKB terecht te laten komen. Bij het loslaten van deze grens bestaat de mogelijkheid dat met name grotere ketens een beroep doen op deze subsidie.
  2. De subsidie is opgesteld met als primair doel het stimuleren van energiebesparing in de horeca. De provincie heeft daarom besloten om vast te houden aan de voorwaarde dat warmtekussens, na aanschaf, de enige vorm van energie verbruikende terrasverwarming zijn. Dit betekent dat er geen gas- of elektrische heaters meer gebruikt mogen worden.

Laat onverlet dat vanuit de provincie begrepen wordt dat de huidige energiecrisis voor grote uitdagingen zorgt voor bedrijven en inwoners. Vanuit provincie Overijssel zijn er dan ook voornemens om inwoners en bedrijven te helpen om de energierekening omlaag te brengen. Zie bijgaand nieuwsartikel: Overijssel helpt inwoners en bedrijven energierekening omlaag te brengen - Provincie Overijssel

Binnenkort zullen de diverse subsidieregelingen aangaande energie worden gecommuniceerd. Vanzelfsprekend zullen wij relevante subsidies/informatie voor de horecasector met jou delen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens