Op 19 maart jl. werd bekend dat de rechtbank Den Haag de brancheorganisatie niet ontvankelijk verklaarde in het kort geding dat was aangespannen. KHN wilde op die manier snellere betaling van de TVL afdwingen, maar volgens de rechter horen zulke vorderingen thuis bij de bestuursrechter. KHN overwoog daarom verder te procederen, maar doet dit niet na een ’goed gesprek’ met de RVO.

„De rechter gaf aan dat aan dat horecaondernemers individueel bezwaar moeten maken bij de bestuursrechter,” aldus KHN-directeur Dirk Beljaarts. „KHN besloot daarop haar leden per direct op te roepen bij de RVO een bezwaarschrift in te dienen. Daar schrokken ze enorm van, want het aantekenen van 19.000 individuele bezwaarschriften zou als mogelijke consequentie hebben dat het apparaat van de RVO zou vastlopen. Daarna besloot men te kijken naar de mogelijkheden om ondernemers toch zo snel mogelijk de verhoogde TVL-subsidie uit te betalen.”

Het interview met De Telegraaf is hier te lezen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens