Met de collectieve horecaontzegging (CHO) kunnen horecaondernemers, binnen een bepaald uitgaansgebied, notoire (=albekende) overlastgevers uit hun zaak weren.

Iemand die geweld, overlast, diefstal of een ander delict in of op het terras van een uitgaansgelegenheid pleegt, krijgt een ontzegging voor alle aangesloten horecagelegenheden. Als een persoon met een ontzegging toch een zaak binnengaat, is er sprake van huisvredebreuk.

Wat is een CHO?

Een collectieve horecaontzegging (CHO) is een instrument waarbij lokale horecaondernemers, de gemeente en politie samenwerken aan een veilige uitgaansomgeving. Ondernemers die meedoen aan een CHO spreken af dat wanneer een gast zich zodanig misdraagt in een bedrijf, dat hem een ontzegging voor een bepaalde tijd wordt opgelegd. Die ontzegging ook geldt voor alle andere horecabedrijven die meedoen.

Het doel van het instellen van een CHO is om in de aangesloten horecabedrijven (inclusief de daarbij behorende erven/terrassen):

  • de veiligheid van horecaondernemers, hun medewerkers en hun gasten te vergroten;
  • overlast gevend gedrag te reduceren;
  • criminaliteit te voorkomen en tegen te gaan.

Voor een CHO zijn naast horecaondernemers ook politie en gemeente partners. Voor het opleggen en handhaven van de CHO moeten horeca en politie persoonsgegevens met elkaar uitwisselen. Ook ondersteunt de politie bij het opleggen van de CHO aan een overlastgever en het opstellen van het proces verbaal. De gemeente faciliteert deze samenwerking.

Sluit je aan bij de CHO in het centrum van Eindhoven

KHN Eindhoven gaat aan de slag met de CHO in het centrum van Eindhoven. Het bestuur van KHN Eindhoven is verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving en houdt de administratie en registratie bij. Hiervoor wordt een afgeschermde database gebruikt op een aparte beveiligde website, www.erzijnregels.nl/eindhoven. Om de werking van de CHO te laten slagen is het belangrijk dat zo veel mogelijk horecaondernemers zich aansluiten.

Wat moet je doen?

Vul jouw gegevens in op dit CHO aanmeldformulier en onderteken deze. Hiermee ga je akkoord met het naleven van de CHO en het op veilige wijze delen van de persoonsgegevens van overlastgevers. Stuur dit formulier a.u.b. vóór 1 september aanstaande naar: peggy@stadenco.nl.

Stad & Co verzamelt in samenwerking met KHN Eindhoven alle aanmeldformulieren en stuurt deze aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor de vergunningsaanvraag. Na goedkeuring van de AP ontvangen alle deelnemende ondernemers een deursticker. Met deze sticker laat je zichtbaar zien dat je deelneemt aan de CHO.

Voor meer informatie en ondersteuning kun je terecht bij jouw KHN regiomanager Yumi Overbeeke (06-12051304) of bij Stad & Co adviseur Peggy Smulders (peggy@stadenco.nl/06-54661603).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens