Om Alkmaar Ontzet 450 jaar te vieren is er budget vrijgemaakt voor programmering. Een gigantisch historisch feest zoals Kaeskoppenstad of een Alkmaar Ontzet bingo. Voor zowel spectaculaire professionele events als verbindende lokale initiatieven is het mogelijk om financiële ondersteuning aan te vragen.

Plek voor grote en kleine initiatieven

Zie jij een plein vol dansende mensen voor je, of een drijvende harmonieband op de gracht? Een heel jaar lang wordt Alkmaar gevuld met projecten en plannen die door Alkmaarders zelf bedacht en uitgevoerd worden. Ondersteuning hierbij komt van Gemeente Alkmaar in de vorm van subsidieverstrekking voor kleine initiatieven. Hulp bij het opzetten en uitvoeren van plannen wordt gegeven door het projectteam dat namens gemeente Alkmaar het programmamanagement op zich heeft genomen.

Per initiatief kan € 250 tot € 5.000 worden aangevraagd door inwoners, verenigingen, stichtingen, instellingen, ondernemers, scholen en clubs. Professionele organisatoren kunnen meedoen met de open inschrijving voor grote publieksevenementen. Deze events voor een groot publiek zijn de hoogtepunten van het jaarprogramma. Hiervoor heeft de gemeenteraad maximaal € 150.000,- beschikbaar gesteld. Ook is er € 100.000,- beschikbaar voor één groot evenement met (inter)nationale allure passend binnen het thema ‘Alkmaar Ontzet 450 jaar’ en voor een breed publiek toegankelijk. Zorg dat jouw idee op tijd is ingediend.

De 4 V’s

Denk voor te realiseren plannen aan ideeën voor elke groep bewoners, oud of jong, in alle buurten en dorpen van Alkmaar en zelfs gemeente breed. Geslaagde ideeën sluiten aan bij één van de 4 V’s, de 4 kernwaarden van Alkmaar Ontzet 450 jaar; Verdieping, Verdraagzaamheid, Verbondenheid en Verscheidenheid.
Andere voorbeelden zijn een herdenkingsmoment dat terugblikt op de historie van Alkmaar Ontzet, een groot feest voor alle middelbare scholieren of een bijzonder concept dat zich richt op de toekomst van Alkmaar. Heel veel kan en is mogelijk. Denk groots, we doen het met elkaar.

Denk en doe mee via alkmaarontzet450jaar.nl

Kijk voor alle informatie over zowel grote als kleine initiatieven op www.alkmaarontzet450jaar.nl. Voor grote publieksevenementen melden organisatoren zich aan vóór 28 oktober. Inwoners, verenigingen, stichtingen, instellingen, ondernemers, scholen en clubs kunnen hun ideeën voor feestelijke initiatieven indienen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens