Sinds 2017 heeft Zandvoort het Ondernemers-/Innovatiefonds Zandvoort (IFZ), van waaruit verschillende activiteiten en initiatieven gefinancierd worden die bijdragen aan de Zandvoortse economie, het toerisme en ondernemerschap.

In 2021 is het Innovatiefonds geëvalueerd. Vervolgens is door een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van Ondernemers Belangen Zandvoort (OBZ) en IFZ, ondersteund door een extern bureau, onderzocht wat er nodig is om het fonds richting de toekomst te optimaliseren.

Het huidige fonds wordt gefinancierd vanuit een reclamebelasting. De werkgroep staat achter het idee om de financiering van het IFZ vanaf 1 januari 2024 te laten plaatsvinden op basis van een opslag op de Onroerendezaakbelasting (in plaats van de reclamebelasting). Hierdoor worden meer ondernemers betrokken en vindt er een eerlijkere verdeling van de financiering plaats.
En …. jouw mening hierbij is heel belangrijk! Daarom gaat OBZ graag met je in gesprek op:

Wanneer: dinsdag 14 maart 2023
Tijd: van 19.30 tot 21.00 uur
Waar: de Blauwe Tram, Louis Davids Carré 1,2042 LZ Zandvoort (naast de bibliotheek)

Aanmelden
Voor vragen en aanmelden voor de bijeenkomst kun je mailen naar info@ondernemersmanagement.nl.

Wat?
Een ondernemersfonds op basis van Onroerendezaakbelasting (OZB) wordt gevoed door een meeropbrengst van de OZB voor niet-woningen te realiseren. De gemeente is via de OZB-heffing verantwoordelijk voor de inning voor het fonds, maar het fonds is vrij in de bestedingen.

Wie?
Aan een ondernemersfonds op basis van OZB zullen álle gebruikers en eigenaren van een WOZ-object dat geen woning is gaan bijdragen.

Waarom?
Er is draagvlak om blijvend te investeren in een sterke Zandvoortse economie, aantrekkelijke verblijfskwaliteit en het behoud van ons toeristische marktaandeel. Er is daarnaast behoefte aan meer investeringsruimte en flexibiliteit met betrekking tot de bestedingen én aan het betrekken van meer (vastgoed)ondernemers.

Vervolg
Met de input vanuit de bijeenkomst zullen OBZ en IFZ de verantwoordelijke wethouder informeren en verzoeken het uiteindelijke voorstel aan de gemeenteraad voor te leggen. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of er wel of geen ondernemersfonds -op zijn vroegst per 1-1-2024- op basis van OZB in Zandvoort komt.

Meer informatie volgt binnenkort op www.ondernemersplatformzandvoort.nl.

Uitnodiging bijeenkomst 14 maart

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens