De regio Zaanstreek-Waterland heeft een rijke makerscultuur. De streekproducten die hieruit voortkomen zijn van hoge kwaliteit en in meerdere gevallen zelfs tot ver over de wereld bekend.

De trots op deze producten, de verhalen hierover en de beleefbaarheid van deze producten biedt heel veel kansen voor het recreatieve- en toeristische aanbod. Deze kansen verkennen wij graag met u.

Recente onderzoeken van het NBTC laten zien dat bewoners en bezoekers van een gebied steeds meer waarde hechten aan het echte verhaal achter de streekproducten en de beleefbaarheid hiervan. Dit kan de bestemming uniek maken.
Denk bijvoorbeeld aan streekproductenwinkels, (food)evenementen en ook streekproducten op de kaart van horeca.

Maar ontwikkelingen hiervoor hoeven niet alleen maar uit de recreatief- toeristische hoek te komen. Het is juist heel waardevol als hier vanuit een brede blik en variëteit aan aanbod ontwikkeling op plaatsvindt. Interessante en aanhakende thema's zijn o.a. kunst-cultuur, landschap, landbouw, binnenstad ontwikkeling en educatie.

Op basis van deze achtergrondinformatie organiseren wij in opdracht van de Zaanstreek-Waterland gemeenten een inspirerende dag voor; Beleidsmedewerkers provincie NH + deelnemende gemeenten, recreatief-toeristische- en culturele ondernemers uit de regio Zaanstreek-Waterland en andere betrokkenen.

Het doel van deze dag is naast inspireren ook informeren en het verkennen van concrete mogelijkheden en ontwikkelkansen voor de regio. Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties van diverse sprekers (o.a. NBTC) en s' middags maak je een keuze voor één van de drie safari's; van 't land, op je bord en uit het water.

Dinsdag 23 mei 2023

09:30 Inloop bij # Brouwerij Hoop

10:00 Start ochtendprogramma

Sprekers
# Evelien Visser (NBTC)
# Annette van Ruitenburg (Wadden Voedsel)
# Dick Schaap (Horeca Groothandel)

12:00 Vertrek met bussen
voor middagprogramma

Keuze Van 't land
# Eerlijk & Heerlijk
# Beemster Valery & De Beemsterling

Op je bord
# White Ranch
# Jongwijs

Uit het water
# DeBotterwerf & VolendammerBotters
# Smit Bokkum

16:00
- Afsluitende netwerkborrel
17:00
bij # Brouwerij Hoop


Meld je hier aan

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens