Op vrijdag 29 januari sprak KHN-directeur Dirk Beljaarts bij Op1 over de uitspraak waarin een restaurant uit Den Haag slechts de helft van de huur hoeft te betalen over de maanden waarin de zaak vanwege de lockdown dicht was. "Veel ondernemers kunnen hiermee hun voordeel doen. Het gewicht van zo'n uitspraak is wel iets waardoor je een heel ander gesprek kunt hebben."

Dat heeft de kantonrechter besloten in een zaak die was aangespannen door de verhuurder van het pand. De uitspraak is heel belangrijk voor andere horecaeigenaren die vanwege de coronacrisis de huur niet kunnen betalen.

Bekijk hier het item (vanaf 9 min 40).

Wil jij ook huurkorting? KHN Advies en de juristen van Horeca Maatwerk helpen je graag!

Je kunt in gesprek gaan met jouw verhuurder over een verlaging of kwijtschelding van de huur. Kom je er niet uit met jouw verhuurder? Dan kunnen wij je adviseren over de vervolgstappen. Als lid van KHN kun je met algemene vragen over dit soort onderwerpen contact opnemen met KHN Advies (de kosteloze eerstelijns advieslijn). Voor concrete juridische bijstand bij onderhandelingen en/of gerechtelijke procedures over huren in de horeca kun je contact met Horeca Maatwerk opnemen.

Lees ook

Haags restaurant dwingt huurprijsvermindering af bij rechter

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens