Op 27 en 28 november ging KHN Algemeen Directeur Dirk Beljaarts op bezoek in het Noorden van ons land. Samen met regiomanagers Aly Meindertsma en Jeanet de Groot bezocht hij verschillende horecaondernemers in Friesland en Groningen.

Oranjekoek bij Kromme Knilles

De tour startte bij Café Kromme Knilles in Akkrum, restaurant van het jaar van de provincie Friesland. Dirk sprak met eigenaren Mark en Simone, die het bedrijf in 2022 overnamen, en genoot van de echte Friese Oranjekoek.

"Iedereen moet zich hier thuis voelen" - Marc en Simone

Westcord Hotel in Leeuwarden

Het Westcord Hotel in Leeuwarden is een van de hubs voor Gastvrij Fryslân. Hier wordt de nieuwe generatie horecaprofessionals opgeleid. Dirk sprak met Siepie de Groot over toekomstbestendige banen en met Johan Nicolai over de RIF Gastvrij Fryslân.

"We willen laten zien hoe leuk het werken in de horeca is." - Gastvrij Fryslân

Handen uit de mouwen bij McDonalds Drachten

Daarna was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Een paar uurtjes meedraaien achter de schermen bij McDonalds in Drachten.

"Iedereen kan bij ons werken" - Michel Groenewegen

Horeca Netwerk Fryslân bij Hof van de Koning Heerenveen

Alle leden en horecaondernemers van KHN Regio Fryslân waren uitgenodigd voor de lancering van Horeca Netwerk Fryslân, bij restaurant Hof van de Koning in Heerenveen. Hayo Apotheker, oud burgermeester van meerdere Friese gemeentes, gaf een lezing over goed ondernemerschap en het ondernemersklimaat op lokaal niveau. Daarna konden de leden en ondernemers vragen stellen aan KHN Fryslân voorzitter Kor van der Meulen en KHN Algemeen Directeur Dirk Beljaarts.

De dag is gezellig afgesloten met een pub quiz, georganiseerd door Ton Eijer, eigenaar van café Scooters in Leeuwarden. Daarna was er nog tijd voor alle leden en horecaondernemers om te netwerken en te borrelen onder het genot van livemuziek. Al met al een geslaagde dag in de mooie provincie Fryslân.

Hotel Halbert

Dirk op bezoek in Groningen

Op woensdag 29 november ging Dirk op bezoek in Groningen. Samen met regiomanager Jeanet de Groot bezocht hij verschillende ondernemers in de stad.

Hotel Halbert en een bezoek aan de burgermeester

De dag begon in Hotel Halbert, waar Dirk werd verwelkomd door regiovoorzitter en ledenraadslid Siewert van der Zweep, afdelingsvoorzitter Jan Akkermans en Landelijk bestuurslid JanBas van Aalderen. Daarna volgde een mooi, open en constructief gesprek met Koen Schuiling, de burgermeester van Groningen.

Groninger Forum, Market Hotel en Time Out

Na een bezoek aan het Groninger Forum, was het tijd voor een lunch in het Market Hotel, waarbij General Manager Niek Strous en enkele bestuursleden van de afdeling Groningen aansloten. Vervolgens werd het 47-jarig bestaan van Grandcafé Time Out gevierd met het speciaal gebrouwen Jager bier.

Bezoek aan Mr. Mofongo en Soestdijk

Vervolgens was het tijd voor een bezoek aan Mr. Mofongo, waar het gezelschap gastvrij werd ontvangen door Kim van der Es. De dag werd afgesloten met een bijzondere bestuursvergadering in Diner café Soestdijk, gevolgd door een gezellige borrel met borrelhapjes.