Tijdens de biertapwedstrijd in Drenthe bij Iers Restaurant & Pub De Turfsteker in Westerbork werd het beste biertje getapt door Sander Vos van Iers Restaurant & Pub De Turfsteker.

Foto: Sander Vos is de winnaar (midden op de foto). Links van Sander staat Birgit Ham en rechts van Sander staat Martijn Grit.

Ruim 35 bartenders namen maandag 24 oktober deel aan de regiowedstrijd en na een spannende finale won Sander met 161 punten. In het hele land strijden meer dan 1400 barmannen en –vrouwen om deze prestigieuze titel tijdens vier regionale voorrondes. De regionale winnaars staan in januari 2023 in de landelijke finale op de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Een professionele vakjury beoordeelt het vakmanschap van de deelnemers: het voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaalbieren.

Voorrondes en finale NK Biertappen op Horecava 2023

Er zijn vier regionale wedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes per regio die door horecaondernemers worden georganiseerd. De opdracht aan de deelnemers is om twee fluitjes en twee vaasjes bier te tappen en om een speciaalbier aan de vakjury te presenteren door deze uit het flesje uit te schenken. Sander gaat door naar de landelijke finale. Naast Sander doen ook de nummer 2 en 3 van de regiowedstrijd Drenthe mee aan deze landelijke finale. Dit zijn Birgit Ham, ook van Iers Restaurant & Pub De Turfsteker, en Martijn Grit van Diggels uit Westerbork.

Vakmanschap en passie

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden.nl georganiseerd om horecaprofessionals enthousiast en bekend te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben ongeveer 460 tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er negen Nederlands Kampioenen gekroond. Tapwedstrijden kunnen door ieder horecabedrijf of door enthousiaste horecamensen worden georganiseerd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens