Tegenwoordig verwachten gasten in de horeca dat zij overal en altijd gebruik kunnen maken van gratis én goedwerkende wifi. Een netwerkverbinding met voldoende capaciteit en bereik is dan essentieel. Want ook jouw medewerkers willen aan op het terras probleemloos het pin-, kassa- en bestelsysteem gebruiken. In dit artikel lees je hoe je met Wifi as a Service jouw gasten optimaal van wifi laat genieten en tegelijkertijd de veiligheid, snelheid en het bereik goed regelt.

Bescherm jouw data tegen virussen van buitenaf

Het is heel belangrijk om je bedrijfsnetwerk en wifi netwerk voor gasten te scheiden. Zo scherm je alle bedrijfsdata af van openbare toegang. Hier hoort ook je pinautomaat bij die verbonden is met het internet. Het laatste dat je wil is dat je bedrijfsnetwerk bewust of onbewust wordt gehackt. Het is heel goed mogelijk dat een apparaat van een gast een virus bevat, zonder dat een gast hier weet van heeft, en hierdoor bij jouw bedrijfssystemen weet binnen te dringen. Daarnaast is een groot voordeel dat je niet verantwoordelijk bent voor de (mogelijke illegale) activiteiten die je gasten uitvoeren via je bedrijfsnetwerk.

Voorkom dat je internetverbinding overbelast raakt

Je gasten verwachten tegenwoordig een verbinding met snelle prestaties. Zeker wanneer ze video- of audiostreams willen afspelen. Reken daarbij op minimaal 1 Mbps per gebruiker. Nu zullen niet alle gasten tegelijk actief zijn op internet. Organiseer je bijvoorbeeld een event voor 30 mensen. Dan moet je rekening houden dat ongeveer 70% continu verbonden is met je netwerk. In pauzes kan dit oplopen tot 80%. Om te zorgen voor een probleemloze ervaring moet je rekening houden met een snelheid van minimaal 21 Mbps.

Maximaal wifi bereik buiten en binnen

Niet alleen de belasting van de internetverbinding is belangrijk, ook het bereik speelt een grote rol. Vaak is het bereik niet ver genoeg waardoor het einde van het terras geen verbinding heeft. Buiten dat het vervelend is voor de gasten wil jij ook daar probleemloos je pin-, kassa- en bestelsysteem gebruiken. Met verschillende access points zorgen wij ervoor dat je overal goede, veilige en betrouwbare wifi hebt!

Meer weten over Wifi as a Service?

Check de website van KHN Telecom of neem contact op met onze adviseurs via 0348 74 83 81.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens