Het zal niemand ontgaan zijn dat veel Oekraïners op de vlucht zijn en een veilig onderkomen proberen te vinden. Gelukkig biedt Nederland hulp en moeten we ook in Amsterdam op zoek naar locaties waar we Oekraïense vluchtelingen spoedig onderdak kunnen bieden.

Burgemeester Halsema doet een dringend beroep op ons om haar te helpen in de zoektocht naar accommodaties.

We zijn op zoek naar hotels die onderdak kunnen bieden en nu snel kunnen schakelen. Uiteraard is het een uitdaging nu de boeking van hotelkamers toeneemt, maar mogelijk kun je enkele kamers hiervoor vrij maken. De voorkeur gaat uit naar de opvang voor meerdere personen (100) / 30-50 kamers. Er is een gepaste vergoeding in overleg. Het is niet perse nodig om ook maaltijden te kunnen verzorgen, maar ook dat kan in overleg. Opvang voor grotere groepen gedurende een langere periode is wenselijk, maar gelet op de nood van nu kan ook gesproken worden over een wat kortere periode en minder aantal kamers.

Mocht je denken op enige manier te kunnen helpen om onderdak te verlenen aan Oekraïners stuur dan een bericht naar opvangoekraine@amsterdam.nl. Je wordt dan spoedig gebeld om te overleggen wat mogelijk is.

Vanuit KHN doen we er alles aan om een bijdrage te kunnen leveren. Regiomanager, Eveline Doornhegge, schakelt hierover met de gemeente. Voor vragen kun je contact met haar opnemen: e.doornhegge@khn.nl / 06 51 49 07 09.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens