Gemeente Zwolle nodigt jou van harte uit voor het bijwonen van een digitale bijeenkomst 'Afvalvrije bekersytemen'. Wat is een afvalvrij bekersysteem? Waarom zou je er mee aan de slag gaan en hoe pak je dat dan aan?

Beste organisatoren,

We hebben u eerder geïnformeerd dat er vanaf juli van dit jaar een aantal nieuwe landelijke en Europese regelingen gelden met betrekking tot het gebruik van plastic bij evenementen. Wij vinden het belangrijk om hierin samen met u op te trekken. In samenwerking met Green Events en de gemeenten Rotterdam, Apeldoorn en Utrecht hebben wij hierover daarom de gratis webinar Afvalvrije bekersytemen georganiseerd op 4 februari. In de webinar is ingegaan op vragen wat een afvalvrij bekersysteem is en waarom er je er mee aan de slag zou moeten gaan. En ook: hoe pak je dat dan aan? U kunt de webinar tot 4 mei 2021 terugkijken via deze link webinar: alles over afvalvrije bekersystemen voor evenementen - YouTube.

Als vervolg organiseren we op 13 april onder begeleiding van Green Events een digitale bijeenkomst waarin we concreet ingaan op de vraag welke stappen u nu concreet kunt zetten en wat daarvoor moet gebeuren. Een fysieke bijeenkomst is door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk. Voor de voorbereiding van deze bijeenkomst zouden we het erg op prijs stellen als u de volgende vragen wilt beantwoorden en deze wilt mailen naar secretariaat.zwre@zwolle.nl (kopieer de onderstaande tekst en plak deze in de e-mail).

 • Ik heb de webinar op 4 februari bijgewoond of teruggekeken.
  O Ja O Nee
 • Ik woon de vervolgbijeenkomst bij op 13 april.
  O Ja O Nee
 • Ik woon de bijeenkomst op 13 april bij om:
  O 11.00 uur O 19.00 uur O Ja O Geen voorkeur
 • Ik heb nog behoefte aan extra informatie namelijk:
  ………………………

Goed om te weten dat de gemeente Zwolle na deze bijeenkomst ook nog budget beschikbaar stelt voor Zwolse organisatoren om op individuele basis een beroep te kunnen doen op de helpdesk van Green Events.

Tot slot het volgende. Wij zijn er ons zéér van bewust dat de coronacrisis een zeer grote impact heeft op de evenementensector en horeca in Zwolle en dat het zware tijden zijn voor u. Maar gezien het feit dat de nieuwe landelijke en Europese regelingen in juli van dit jaar in werking zullen treden, willen wij u zo goed mogelijk informeren en ondersteunen.

Meer informatie?
Neem even contact op met Jeanette Santing, J.Santing@zwolle.nl, 038 498 2723 of met Iskander Tuqan, i.tuqan@zwolle.nl, 038 498 2016.

Iskander Tuqan
beleidsadviseur

Gemeente Zwolle, ZWRE
Postadres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Bezoekadres: Lübeckplein 2
Tel. 038-4982016
@ I.Tuqan@zwolle.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens