Wethouder Victor Everhardt presenteert in de komende Amsterdamse gemeenteraad een herstel- en investeringsplan 2021-2024.

De Amsterdamse economie is zwaar getroffen door de coronacrisis. Het herstelplan van de gemeente geeft aan dat er de komende jaren verder ingezet wordt op het versterken van de economische veerkracht van de stad, het aanjagen van vernieuwing in duurzame groeisectoren en het vergroten van waardevolle werkgelegenheid.

Het herstelplan bestaat uit 2 delen:

  1. Versterken van de economische veerkracht. Hierbij gaat het om sectoren zoals de reis- en toeristische sector, detailhandel en de cultuur- en evenementensector;
  2. Aanjagen van vernieuwing in duurzame groeisectoren. Hierbij wordt samengewerkt met verschillende partijen: ondernemers, kennisinstellingen, maatschappelijke instellingen en andere overheden.

Alle investeringen bij elkaar versterken de economische veerkracht van de stad, stimuleren vernieuwing in duurzame groeisectoren en vergroten de werkgelegenheid.

Bron: gemeente Amsterdam

Bijlage: economisch herstel- en investeringsplan 2021-2024 gemeente Amsterdam

KHN heeft samen met Vereniging Amsterdam City een eigen herstelplan ontwikkeld. Ook dit plan wordt de komende tijd besproken met de burgemeester en wethouders. Zie daarvoor de link: wat is nodig voor herstel

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens