Op 26 april 2024 bespraken het bestuur van KHN Curaçao en vertegenwoordigers van het Ministerie van Economische Ontwikkeling belangrijke zaken over de truki pans op Curaçao.

Ook Truki pans hebben interesse getoond om lid te worden van KHN, wat een positieve ontwikkeling is. Voor KHN is een eerlijk speelveld voor alle horecaondernemers op het eiland een prioriteit.

Tijdens de bijeenkomst zijn zorgwekkende signalen gedeeld, zoals truki pans die een restaurantvergunning krijgen zonder aan dezelfde eisen te voldoen als reguliere restaurants, wat tot oneerlijke concurrentie kan leiden. Er is ook discussie geweest over vervroegde openingstijden die in strijd zijn met de regelgeving.

Overeenstemming
Er zijn afspraken gemaakt om bovenstaande signalen te onderzoeken en om erop aan te dringen dat de geldende regelgeving wordt gehandhaafd met als doel een ​​eerlijk speelveld te creëren voor alle horecaondernemers op Curaçao.

Dit overleg markeert een belangrijke stap in het aanpakken van deze problemen en het werken aan een eerlijke, transparante horecamarkt op het eiland. Samenwerken aan een bloeiende horecasector!

Van links naar rechts: Christina van der Biezen (MEO), Michelle Maduro (MEO), Robert Peterson (MEO), Marieke van Hamond (KHN Curaçao), Fabian Cleopa (KHN Curaçao), Mariella Olaria (MEO), Ray Maarten, Ulricht de Windt (KHN Curaçao).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens