KHN Haarlem en gemeente Haarlem hebben op dinsdag 20 september jl. met elkaar gesproken over de wens van de horeca om een deel van de terrassen te mogen uitbreiden.

Het gesprek vond plaats als reactie op de brief van KHN Haarlem aan de gemeente Haarlem van 28 juni jl.

Zoals eerder dit jaar besloten door de gemeente werd in de bespreking herhaald dat de terrassen per 1 oktober 2022 teruggaan naar de afmetingen zoals die voor corona waren toegestaan. Ook is afgesproken dat partijen komend half jaar met elkaar onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om terrassen permanent te verruimen. Dat betekent niet dat op alle plekken in de binnenstad extra ruimte is voor terrassen. De leefbaarheid voor met name de bewoners van de binnenstad als ook de verkeersveiligheid van voetgangers en fietsers blijven onverminderd belangrijk.

Omdat veel van de verruimde terrassen goed worden bezocht en als positief worden ervaren in de stad wil de horeca deze opzet graag behouden. De komende tijd zullen de gemeente, KNH Haarlem, de wijkraden van de binnenstad en vertegenwoordigers van de toegankelijkheid van de stad samen nadenken om tot een gedragen voorstel te komen.

De wens is voor 1 april 2023 duidelijkheid te creƫren.

KHN Haarlem dringt aan op spoedig en structureel overleg met de genoemde partijen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens