Het Energy Café is het inspirerende ontmoetingsmoment van het netwerk Energie made in Arnhem dat om de twee maanden wordt georganiseerd op de derde donderdag van de maand.

In de andere maand vindt het Klimaatcafé plaats, dat over het klimaatbestendig maken van de stad gaat, georganiseerd door Arnhem Klimaatbestendig. De Energy Cafés worden geprogrammeerd door de partners uit het netwerk en Showroom Arnhem is een vast terugkerende locatie.

De cafés kunnen daarnaast ook op een andere locatie plaatsvinden, zoals in november 2019 bij Liander in Duiven. Vaste moderator van het Energy Café is Edwin Verdurmen. Als u een café (deels) wilt organiseren (bijvoorbeeld bij u op locatie) of u heeft een vraag of een oproep aan het netwerk, dan kunt u daarover contact opnemen met Ilka Baranyó: energycafe@arnhem.nl

In de drukke maanden december en januari worden er geen Energy Cafés gehouden. Het eerstkomende Energy Café is op 20 februari 2020. Programma en uitnodiging volgen later.

Arnhemse bedrijven zijn verantwoordelijk voor 50% van het energieverbruik binnen de gemeentegrenzen. Ondernemers zijn dan ook een belangrijke partij om de noodzakelijke CO²-reductie te behalen. Duurzame maatregelen zijn vooral ook in het voordeel van de ondernemer zelf. Het zorgt voor een lagere energienota en de consument of klant verwacht ook steeds meer een duurzame houding van de ondernemer.

Inspiratie

Tijdens dit Energy Café komen enkele ondernemers vertellen over hun visie op duurzaam ondernemen. Floris Schoonderbeek laat zien hoe het monumentale Stedelijk Gymnasium aan de Statenlaan is getransformeerd tot De Kleine Campus. Ilona Willems vertelt over de visie van Sofa Company op duurzaam ondernemen.

Om bedrijven te helpen met energiebesparende maatregelen, heeft de gemeente Arnhem een subsidie beschikbaar gesteld voor het laten uitvoeren van een energiescan Erik Deliege van Van Beek ingenieurs zal de methodiek van de scan toelichten. Sander Wind vertelt namens Platform Binnenstad Arnhem over zijn ervaring met de energiescan.

Informatiemarkt

Na het podiumprogramma is er een informatiemarkt om dieper op de verschillende mogelijkheden tot energiebesparing in te gaan. Hier zijn de ODRA, ingenieursbureaus en de gemeente Arnhem aanwezig voor verdere vragen. Ook kun je je aanmelden voor het laten uitvoeren van een energiescan (tip: om direct een beeld te krijgen, welke energiescan voor jou van toepassing is, vragen wij je om de jaarafrekening van je energieleverancier mee te nemen. Daarop staat namelijk exact vermeld wat je jaarlijkse energieverbruik is).

Tijd en adres

  • Om 16.30 uur start het inhoudelijk programma en de deuren zijn open vanaf 16.00 uur.
  • De netwerkborrel en informatiemarkt starten rond 17.30 uur.
  • SofaCompany is gelegen aan het Gele Rijdersplein 13. Parkeren kan het beste in Parkeergarage Musis aan de Velperbinnesingel 2.

Aanmelden

In verband met de catering en het voorkomen van voedselverspilling vragen wij je uiterlijk vrijdag 14 februari aan te melden voor het Energy Café via energycafe@arnhem.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens