Wellicht is een aantal van jullie reeds bekend met de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Je kunt nog gebruik maken van deze (gemeentelijke) regeling!

Rudy Gommans, voorzitter KHN Peel en Maas deelt graag zijn ervaring met het aanvragen van de TONK-regeling.

Beste collega,

Dit is een (gemeentelijke) regeling waarvoor je in aanmerking komt als je een forse terugval in je inkomsten hebt en daarbij op 1 januari 2021 nog maar een beperkt spaargeld op je lopende- en/of spaarrekening hebt staan. Gelden of beleggingen die niet direct opeisbaar zijn tellen niet mee!

Doordat je cashflow beperkt is, kom je in aanmerking voor tegemoetkoming om in je woonlasten te voorzien (huur, rente, aflossing, gas, water en licht).

Speciaal voor die situaties heeft de overheid deze regeling bij de gemeentes neergelegd. In de gemeente Peel en Maas waren tot vorige week slechts 7 aanvragen gedaan. Temeer daar het lijkt of je heel veel aan moet leveren en dan kans op slagen klein is. Nu heb ik zelf de proef op de som genomen en blijkt het allemaal wel mee te vallen wat je aan moet leveren; en daarbij acht ik de kans heel groot dat de meesten van onze leden hier zo voor in aanmerking komen.

Voor mijzelf resulteerde 30 minuten werk achter de laptop in een gemeentelijke extra bijdrage van bijna € 500 per maand. Alle kleine beetje helpen 😉

Stuur dus een mail naar tonk@peelenmaas.nl en geef aan dat je een aanvraag in wil dienen voor de TONK. Dan mailen zij jou het formulier terug en kun je dat invullen. Ik had binnen 5 dagen het besluit binnen.

Deze regeling geldt overigens voor de periode januari - juni 2021. Of de regeling daarna nog doorgaat is op dit moment nog niet bekend.

Met vriendelijke groeten,
namens het bestuur KHN Peel en Maas,

Rudy Gommans
voorzitter

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens