Graag delen wij het persbericht van gemeente Enschede met jou over de compensatie voor de coronacontrole die vanaf maandag 15 november 2021 aangevraagd kan worden.

Ondernemers en instellingen in bijvoorbeeld de horeca-, cultuur-, sport- en evenementensector die de verplichte controle op coronatoegangsbewijzen uitvoeren, kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor de extra gemaakte kosten. De compensatie voor de coronacontrole kan vanaf maandag 15 november 2021 aangevraagd worden via de webpagina van de gemeente Enschede: www.enschede.nl/ctb. De gemeente heeft van het Rijk € 411.000,- ontvangen voor deze compensatie. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de Enschedese ondernemers en instellingen.

Wethouder June Nods: uitbreiding compensatie

“We zijn blij dat we ondernemers, verenigingen en instellingen deze tegemoetkoming van het Rijk kunnen bieden voor de verplichte controle van de coronatoegangsbewijzen”, aldus wethouder June Nods. “Maar het zou mooi zijn als de minister het budget voor de compensatie nog uitbreidt, omdat de gemaakte extra kosten van ondernemers, verenigingen en instellingen hoger zullen zijn dan het beschikbare compensatiebedrag. Vooral nu sinds 6 november het aantal sectoren waar deze verplichte coronatoegangscontrole voor geldt, ook is uitgebreid.”

Welke kosten en welke voorwaarden?

Op de website van de gemeente Enschede (www.enschede.nl/ctb) wordt uitgelegd welke kosten voor compensatie in aanmerking komen en op welke manier ondernemers, instellingen en verenigingen waarvoor de verplichte controle op coronatoegangsbewijzen geldt, een aanvraag kunnen indienen. Op de site staan ook de eisen vermeld waaraan aanvragen moeten voldoen om voor afhandeling in aanmerking te komen. Daarnaast staat er een formulier waarmee de aanvraag kan worden voorbereid. Met dat formulier kan de aanvraag na het weekend digitaal worden aangevraagd.

Wees er snel bij

Om iedereen in de gelegenheid te stellen de aanvraag goed voor te bereiden, is besloten het aanvragen van een bijdrage op maandag 15 november 2021 vanaf 09:00 uur open te stellen (www.enschede.nl/ctb). Aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. De aanvraagmogelijkheid sluit uiterlijk maandag 6 december 2021 om 09.00 uur, of eerder als het subsidieplafond bereikt is. Het subsidieplafond bedraagt vooralsnog € 411.000,-.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens