Hoe zorgen we er samen voor dat het aantrekkelijk, haalbaar maar ook betaalbaar blijft om een evenement van welke grote dan ook te organiseren in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Na corona en de wateroverlast heeft een ieder in de gemeente Valkenburg weer zo goed als mogelijk het normale leven opgepakt. Daarnaast willen we natuurlijk onze tradities in ere houden en onze prachtige evenementen blijven organiseren.

Hier zit dan ook exact onze grote zorg voor nu maar zeker ook voor de toekomst van de kerststad en al haar activiteiten hieromtrent in Valkenburg aan de Geul. Het organiseren van evenementen klein en groot is bijna niet meer haalbaar en betaalbaar dus soms niet meer te realiseren. Wie gaat het betalen, wie neemt de verantwoordelijkheid, wie gaat het organiseren etc., etc. Steeds strengere voorwaarden, steeds duurder wordende beveiliging etc. maken dat diverse organisaties soms klem zitten, te beginnen bij de aankomende kerstperiode.

Lees hier de volledige brief welke KHN Valkenburg aan de Geul op 20 april heeft verstuurd aan de gemeenteraad en de reactie die wij hierop hebben ontvangen.