Opnieuw kan er een bijdrage bij de gemeente Hengelo aangevraagd worden voor de controle op de coronatoegangsbewijzen die de afgelopen maanden verplicht was.

Veel bedrijven en organisaties hebben daar kosten voor moeten maken. Het college heeft een tijdelijke subsidieregeling vastgesteld voor ondernemers, sport en cultuur. Er is in totaal 300.000 euro beschikbaar.

De gemeente heeft gekozen voor een eenvoudige en snelle regeling, zodat je geen ingewikkelde ‘bewijslast’ aan hoeft te dragen en snel je geld kunt krijgen.

Eenmalig

Onder ondernemers verstaat de gemeente: horeca, musea, organisatoren van concerten en festivals, de bioscoop, het theater en sportscholen. Je kunt eenmalig 3.000 euro aanvragen. Organisaties voor sport en cultuur kunnen eenmalig 1.500 euro aanvragen. Dit zijn culturele organisaties met binnenactiviteiten, sportverenigingen met binnenactiviteiten en sportverenigingen met kantine.

Je kunt jouw bijdrage aanvragen van 10 maart tot en met 1 mei aanstaande via dit formulier. Binnen 6 weken na sluiting van de aanvraagtermijn neemt het college een besluit. De subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst van een volledige aanvraag. Dus: op = op!

QR-check

De gemeente verstrekt de bijdrage omdat organisaties en bedrijven extra kosten hebben moeten maken om de QR-code van de CoronaCheck App te checken. Sommigen moesten daardoor extra loonkosten betalen, extra mensen inhuren, of zorgen voor een vrijwilligersvergoeding. Ook hebben organisaties en bedrijven materiële kosten gemaakt om de QR-codes en identiteitsdocumenten te controleren. In december stelde de gemeente al eerder 3 weken subsidie beschikbaar. Nu is er een meer uitgebreide regeling die langer beschikbaar is.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens