Op 19 december kwam het bestuur van NKV en vertegenwoordigers van Strand Nederland en KHN bij elkaar om de voortgang van de activiteiten te bespreken. Gastheer was Koen Witte met Beachclub Sunsea.

Op 19 december kwam het bestuur van NKV en vertegenwoordigers van Strand Nederland en KHN bij elkaar om de voortgang van de activiteiten te bespreken. Gastheer was Koen Witte met Beachclub Sunsea.

Save the date: ALV en Strandbeurs 31 januari 2023

Op dinsdag 31 januari wordt de jaarlijkse strandbeurs gehouden in The Beach Indoor Sport & Event Center te Aalsmeer. Op deze dag zullen diverse leveranciers de nieuwste producten en laatste trends voor 2023 komen presenteren. Je ontvangt nog een formele uitnodiging voor deze dag met vermelding van het volledige programma en de activiteiten.

Vooraankondiging algemene ledenvergadering NKV op 31 januari

Tijdens de strandbeurs zal ook de algemene ledenvergadering van de NKV worden gehouden. Voor de algemene ledenvergadering zijn alle voorzitters van de lokale strandpachterverenigingen uitgenodigd maar als individuele strandondernemer ben je ook van harte welkom om plaats te nemen in de zaal. Graag horen we van je of je aanwezig bent bij deze vergadering en met hoeveel personen? Je aanmelding kan je sturen naar strandnoordholland@khn.nl. De uitnodiging met agenda voor de vergadering word je op een later moment toegestuurd.

Nieuwsupdate Didam-arrest

Onlangs heeft een rechtszaak gediend over een verzoek van een ondernemer om aanspraak te maken op een vergunning voor het exploiteren van strandhuisjes in Wijk aan Zee. De vergunning was al jarenlang in handen van dezelfde ondernemer. Gedachte was om gebruik te kunnen maken van het Didam-arrest, maar de rechter oordeelde anders en stelde de gemeente in het gelijk om de vergunning af te geven aan dezelfde vergunninghouder. Bijgaand twee artikelen over het Didam-arrest om je meer achtergrondinformatie te geven.

  1. Didam-arrest: stormpje in een glas water (binnenlandsbestuur.nl)
  2. Gemeenten maak uw nota grondbeleid Didam-proof | VNG

Structuur en overlegvormen NKV en positie Friese eilanden gezocht

NKV is bezig structuur aan te brengen in de overlegvormen en vertegenwoordiging van strandondernemers in het land. NKV wordt actief ondersteund door Strand Nederland en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Strand Nederland richt zich met name op het organiseren van activiteiten en KHN richt zich met name op het invullen van de lobby en belangenbehartiging. Deze drie-eenheid is goud waard, zo hebben we in de afgelopen paar jaren ondervonden. Wij vragen je als strandondernemer de samenwerkingspartners van NKV te ondersteunen en hen te waarderen door er lid van te worden. Dat kan voor Strand Nederland hier en voor KHN hier.

In deze bijlage tref je de structuur opzet en voorlopig ingevulde posities aan.

Heb je interesse om de positie voor de Friese eilanden te vervullen, laat het dan weten via strandnoordholland@khn.nl.

Speerpunten NKV

Vooralsnog gaat NKV zich concentreren op 5 speerpunten. Onder andere via het Kustpact en onderlinge afstemming en lobby willen we onze doelen bewerkstelligen. Op de ALV van 31 januari ontvang je hier meer informatie over.

  1. We willen meer financiële en juridische zekerheid
  2. We willen recht van opstal
  3. We willen langdurigere contracten
  4. We willen niet verder vooruit verplaatsen
  5. We willen mogelijkheden voor Ruimere bebouwing

Heb je suggesties en ideeën voor het sterker maken van de NKV, laat het dan weten via strandnoordholland@khn.nl.

Fijne feestdagen

Namens het bestuur van NKV, Strand Nederland en Koninklijke Horeca Nederland, wens ik iedereen een hele fijne winter toe, prettige feestdagen en een gelukkig en succesvol 2023. Graag tot op 31 januari in Aalsmeer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens