Provincie Flevoland is gestart met de challenge ‘Eet als een pionier!’. Met de challenge wil de provincie samen met haar inwoners, ondernemers en onderwijsinstellingen vooroplopen in een gezondere en duurzamere wereld. Alle (aspirant-) koks van wie de keuken in Flevoland staat, worden uitgedaagd om hun lekkerste pioniersdis tijdens de restaurantweken van 23 september tot 13 oktober op de kaart te zetten.

Als Flevolander, als pioniers van het eerste uur, kunnen we vooroplopen in een gezondere en duurzamere wereld. Die heerlijke nieuwe wereld begint met een heerlijk nieuw gerecht. We dagen koks in Flevoland uit om deze gerechten op de kaart te zetten. Met deze challenge introduceren we 8 lokale producten en vragen we koks om deze te verwerken in een gerecht op het menu. Deze typische Flevolandse producten zijn lekker, gezond en lokaal geproduceerd. Uit alle gerechten kiezen we het beste lokale gerecht van Flevoland. Drie gratis masterclasses geven koks inspiratie voor hun pioniersgerecht. Op 16 oktober is de finale cook-off.

Schrijf je in voor de challenge door het formulier op de website in te vullen.

Masterclasses: juli, augustus en september 2019

In juli, augustus en september 2019 worden gratis masterclasses georganiseerd voor koks die willen pionieren met 80% groente, fruit, noten, zaden en paddenstoelen.

  • Masterclass 2: Kom Eten!

Datum: Maandag 26 augustus, 15:00 – 20:00 uur

Locatie: de Stadsboerderij, Kemphaanpad 14, Almere

  • Masterclass 3: Het Land Op!

Datum: 23 september 2019, 14:00 – 19:00 uur

Locatie: de Beleving, Winkelweg 1, Zeewolde

Schrijf je in voor één van de gratis masterclasses via eetalseenpionier@flevoland.nl.

Inleveren recepten: 17 september 2019

17 september 2019 is de uiterste datum waarop koks hun recepten kunnen inzenden.

Beoordeling: 18 en 19 september 2019

18 en 19 september 2019 worden de recepten beoordeeld en zullen de koken ingelicht worden of hun pioniersdis is goedgekeurd en of ze kunnen deelnemen aan de restaurantweken.

Restaurantweken: 23 september tot 13 oktober 2019

In september en oktober zetten de deelnemende koks hun pioniersgerechten op de kaart. De gasten kunnen de gerechten dan komen proeven en tot en met 13 oktober 2019 hun stem uitbrengen via eetalseenpionier.nl en Facebook.

Bekendmaking finalisten en finale cook-off: 14 en 16 oktober 2019

Maandag 14 oktober 2019 worden de uitslagen van de professionele jury en de publieksjury bekendgemaakt. De finalisten krijgen dan ook te horen dat ze mogen deelnemen aan de finale cook-off op 16 oktober 2019.

De challenge biedt een mooie kans om je als kok en restaurant op de kaart te zetten!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens