Bombaai uit West-Kapelle Beste Nieuwkomer van het jaar

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De Zeeuwse Beachcelub Lekker uit Vrouwenpolder werd uitgeroepen tot het Beste Paviljoen van 2020. Het werd een dubbelslag voor Zeeland, want Bombaai uit West-Kapelle werd uitgeroepen tot het Beste Nieuwe Paviljoen van het jaar.

Beste Paviljoen van Nederland
De jury reikte de prijzen persoonlijk uit bij de ondernemingen met mooie woorden voor de winnaar. “Zowel het publiek als de mystery guests waren bijzonder enthousiast over de gastvrijheid en de kwaliteit van Beachclub Lekker. De verhouding tussen prijs en kwaliteit klopt hier volledig en de gastgerichtheid van de medewerkers overtreft alle verwachtingen. Een prachtige zaak met een prettige sfeer die van een stranddag echt een korte vakantie weet te maken. Zelfs terwijl de coronacrisis voor druk op de ketel zorgde, bleef het personeel gastvrij, georganiseerd en geduldig. Beachclub Lekker is een heel mooie winnaar en scoort op alle vlakken uitzonderlijk goed!”

Beste Nieuwkomer
Bombaai kreeg lof voor de prachtige ligging van het paviljoen en de volstrekt eigen stijl waarmee het paviljoen zich onderscheidt van de andere nieuwkomers aan de kust. “Een absoluut onderscheidend paviljoen in uitstraling, assortiment en gastvrijheid. Het concept is overal goed doorgevoerd en de sfeer en kwaliteit van dit nieuwe bedrijf zijn van hoog niveau. Een terechte winnaar.”

Behalve de prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand, maakte de jury de winnaars van de andere hoofdprijzen bekend. Het Duurzaamste Paviljoen van het jaar is Sjoerd op Ameland. Pier 16 uit Nagele werd uitgeroepen tot het Beste Zoetwaterpaviljoen.

Uniek resultaat Schoonste Strand
De Nederlandse stranden zijn ook dit jaar weer schoner geworden. Het strand van Ameland stak er bovenuit en scoorde voor het eerst in de geschiedenis van de inspecties een tien! Gemeente en ondernemers werken hier goed samen en dat vertaalt zich in een in een super schoon strand. De gemeente Sluis scoorde in Zeeland het beste op schoonheid. De inspecteurs waren langs de hele kust te spreken over de toegenomen schoonheid en vonden met name minder wegwerpplastic dan voorgaande jaren.

Beste Paviljoens en Schoonste Strand per provincie
Behalve het Beste Strandpaviljoen en het Schoonste Strand van Nederland werden de prijzen ook per provincie uitgereikt. In Zeeland werd het beste paviljoen uiteraard Beachclub Lekker. In Zuid-Holland werd Surf en Beach uit Katwijk uitgeroepen tot Beste Paviljoen van 2020 en werd Katwijk beloond met de titel Schoonste Strand. In Noord-Holland en De Wadden won het Texelse Gastropaviljoen XV de prijs voor het Beste Paviljoen. Den Helder mag zich na de eerdere winst in 2019 ook in 2020 de stad met het schoonste strand van Noord-Holland noemen. Ameland werd ook uitgeroepen tot het Schoonste Strand van De Wadden.

Over de verkiezingen
De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en wordt daarbij gesteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key Nederland en horecavakblad Entree.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens