Goed nieuws voor bedrijven die hun terras wind-en-regen-klaar willen maken voor de winter, na meerdere gesprekken met de wethouder is er nu duidelijkheid.

Het college gaat gedurende de periode 31 oktober 2020 tot 1 april 2021 tijdelijke bouwwerken behorende bij terrassen gedogen. Voor het plaatsen en gebruiken van een terrasscherm, terrasoverkapping of tent is tijdelijk geen omgevingsvergunning (activiteit bouwenstrijdig gebruik) nodig. Bouwwerken behorende bij een terras worden tijdelijk, mits aantoonbaar veilig, toegestaan om het winter- en herfstseizoen te overbruggen. Na deze periode moet de terrasschermen -en overkappingen worden verwijderd en verwijderd blijven.

Initiatieven voor het plaatsen van terrasschermen, -overkappingen en tenten dienen eerst per mail kenbaar gemaakt te worden via ondernemersloket@velsen.nl. Bij het verzoek dient beschreven te worden hoe om- en aanwonenden zijn geïnformeerd en betrokken en dient er aangetoond te worden dat er voor het plan draagvlak is. Per initiatief wordt de terrasaanvraag beoordeeld en zal het maatwerk zijn hoeveel ruimte geboden kan worden. Bij toestemming wordt een individuele gedoogbrief afgegeven met hierin de belangrijkste veiligheidsvoorschriften. Het college kan in het belang van de openbare orde, veiligheid, gezondheid en het voorkomen van overlast nadere regels stellen aan de exploitatie van een terras en het bouwwerk behorende bij het terras.

Voor meer informatie zie hier.

Klik hier voor de beleidsmaatregel.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens