Het college van B&W heeft besloten om ondernemers over heel 2021 geen leges en precario bij evenementen en precario voor terrassen in rekening te brengen. De vrijstelling van de toeristenbelasting komt per 1 juli te vervallen.

De ondernemers in de gastvrijheidssector zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Daarom werd in 2020 door gemeente Alkmaar besloten leges en precario bij evenementen, precario voor terrassen en toeristenbelasting niet langer bij hen in rekening te brengen.

Geen precario voor terrassen en evenementen

De maatregel om geen precario in rekening te brengen voor terrassen word nu tot eind 2021 verlengd. Ook worden geen leges in rekening gebracht voor evenementen die vanwege extra coronamaatregelen op/rondom het evenement geen doorgang kunnen hebben, maar wel zijn aangevraagd. Verder wordt er voor evenementen geen precario in rekening gebracht tot eind 2021.

Verzoek uitstel toeristenbelasting

Nu de coronamaatregelen verder worden versoepeld en toeristen hun weg naar onze gemeente hopelijk snel weer weten te vinden, komt de vrijstelling van de heffing van de toeristen vanaf 1 juli 2021 te vervallen.
KHN Alkmaar heeft per brief laten weten dat het bericht over de toeristenbelasting erg laat komt en heeft verzocht of dit met een of twee kwartalen uitgesteld kan worden zodat de gasten en relaties hier tijdig van op de hoogte gesteld kunnen worden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens