Horecaondernemers mogen 12 keer per jaar meer geluid maken dan normaal is toegestaan. Bijvoorbeeld met live muziek. U kunt 6 keer zelf een datum kiezen en 6 keer wijst de gemeente een datum aan voor meer geluid.

Voor de geluidsontheffingen geldt een aantal voorwaarden. Wanneer u zelf een datum kiest om meer geluid te maken, dan moet u dit melden. Ook zijn de eindtijden dat u meer geluid mag maken verschillend per gebied en per dag.

Voorwaarden

  • Bij de geluidsontheffingen wordt geen geluidsnorm toegepast. De eindtijd is de norm. Na de eindtijd geldt de normale geluidsnorm.
  • De geluidsontheffing geldt alleen voor binnen en met de ramen en deuren gesloten (behalve voor het doorlaten van personen of goederen) en geldt niet voor het terras.
  • De ondernemer moet de omwonenden laten weten wanneer hij een geluidsontheffing heeft.
  • Alleen professionele horecazaken die als hoofdactiviteit ‘horeca’ hebben, kunnen gebruikmaken van de geluidsontheffing.

Collectieve geluidsontheffingen

Hieronder de 6 data die de gemeente heeft aangewezen. Op deze 6 data mag u als horecaondernemer in uw horecazaak meer geluid maken vanaf 12.00 uur in de middag. De eindtijd is verschillend per gebied.

De data voor 2024 zijn:

  • Vrijdag 26 april 2024 – The life I Iive / Koningsnach / Koningskermis
  • Zaterdag 25 mei 2024 – Sniester / Tong Tong Fair / Nederlands Bierproeffestival / Havenspektakel / Ock Festival / e.a.
  • Zaterdag 29 juni 2024 – Veteranendag / Westwood festival / Wonderland festival / e.a.
  • Zaterdag 20 juli 2024 – Summertime Festival / 777 Fest / Nooit Meer Naar Huis / De Parade / e.a.
  • Zaterdag 7 september 2024 – Embassy Festival / Spotlight Festival / Cluphopping / e.a.
  • Dinsdag 31 december 2024 – Jaarwisseling

Op 31 december is de eindtijd voor de horeca in de toeristische gebieden binnenstad, Scheveningen Bad en Scheveningen Haven 5.30 uur in plaats van 2.00 uur. Voor de rest van de stad is dat 2.00 uur in plaats van 0.00 uur.

Zelf een datum kiezen

Wilt u zelf een datum kiezen om meer geluid te maken (individuele geluidsontheffing)? Dan moet u dit melden. Vul het formulier in en stuur het minimaal 5 werkdagen voor de datum dat u meer geluid wilt maken naar meldengeluidje@denhaag.nl. U mag dit maximaal 1 keer per 14 dagen doen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens