Zet je elke week een groencontainer (of meer) aan de weg? Om kosten, tijd en Co2 te besparen biedt gemeente Alkmaar een gratis traject tegen voedselverspilling in de horeca aan.

Met Orbisk breng je makkelijk in kaart wat je weggooit, wanneer je het weggooit en waarom je het weggooit (te grote porties, te veel voorgesneden, te veel ingekocht, over datum, etc.). Door dit in kaart te brengen kun je het direct aanpassen, dit brengt snel een flinke kostenbesparing mee: Ongeveer 30% minder inkoop plus minder tijd kwijt aan voorbereiden en opruimen. Door hier drie maanden samen met Orbisk aan te werken maak je inzichtelijk hoe je kunt besparen.
Tijdens het traject zijn drie afspraken nodig om uitleg te geven over het meten en het lezen van de resultaten. Het wegen en meten zelf is een fluitje van een cent, veel tijd ben je er dagelijks dus niet aan kwijt. Klik hier om te weten hoe het is om met Orbisk te werken.

Minder voedselverspilling betekent minder CO2 uitstoot, minder vervuilde landbouwgrond, minder dierenleed, minder verkeer op de weg én gezondere horecaondernemingen. Daarom biedt gemeente Alkmaar dit project 3 maanden gratis aan om een kickstart te geven tegen voedselverspilling!

Voor vragen of aanmelden mail je naar circulair@alkmaar.nl

Klik hier voor meer informatie.