Het college in Amstelveen heeft ingestemd met het ‘Uitvoeringsplan Energiebesparing bij bedrijven Amstelveen’, met de manier waarop de gemeente bedrijven stimuleert en ondersteunt bij het besparen van energie.

Gemeente biedt gratis energiescans

Om bedrijven inzicht te geven in het besparen op energie, het verlagen van de kosten en het verduurzamen van de bedrijfsvoering biedt de gemeente 120 gratis energiescans. De energiescan geeft inzicht in haalbare en betaalbare energiebesparende maatregelen. De ervaring leert dat er gemiddeld 30% bespaard kan worden op de energierekening. Bedrijven die in aanmerking komen voor deze scan ontvangen deze week een brief met het aanbod.

Energieloket voor bedrijven

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “We realiseren ons dat het voor veel bedrijven nu een lastige tijd om te investeren. Sommige ondernemers zijn nog bezig met het aflossen van schulden uit de coronatijd en een lage liquiditeit. De explosieve stijging van de energiekosten komt daar nog eens bovenop. De energiebesparende maatregelen hebben echter veelal een terugverdientijd van 5 jaar of minder, terwijl de energielasten direct naar beneden gaan. Dit komt de bedrijfsvoering ten goede.”

Heb je interesse maar geen brief ontvangen van de gemeente? Meld het via amstelland@khn.nl dan nemen wij contact op met de gemeente om te kijken wat er mogelijk is voor jouw bedrijf.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens