Op 17 maart 2021 vindt de verkiezing voor de Tweede Kamer plaats. Amsterdam vindt het van groot belang dat ook in tijden van corona elke Amsterdamse kiezer veilig kan stemmen.

We denken dat er horecabedrijven geschikt kunnen zijn als corona-proof stemlocatie. De gemeente Amsterdam verstrekt een vergoeding voor het beschikbaar stellen van de locatie. Indien je je locatie beschikbaar wilt stellen zal een medewerker van de gemeente contact opnemen om langs te komen voor de beoordeling of de locatie geschikt is om een stembureau (corona-proof) in te richten en afstemmen hoe hoog de vergoeding zal zijn. Deze beoordeling is maatwerk, maar voor het veilig inrichten van een stembureau is minimaal ongeveer 50 m2 nodig. Dit hoeft niet perse een afgesloten ruimte te zijn (dus in een hotellobby of een conferentieruimte) is ook mogelijk. Voorwaarde is in elk geval dat er een afgeschermd gebied is waar het stemproces ongestoord plaats kan vinden.

Ga er vanuit dat de horeca tegen die tijd weer geopend is. Ook dan kun je geschikt zijn als stemlocatie als de bezoekersstromen zich maar veilig en op gepaste afstand kunnen bewegen.

Je kunt je interesse kenbaar maken door een mail te sturen naar verkiezingen@amsterdam.nl. Ook voor aanvullende vragen kun je een bericht sturen naar dit mailadres. Men neemt dan z.sm. contact met je op.

Bureau Verkiezingen
Gemeente Amsterdam
verkiezingen@amsterdam.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens