Na signalen van ondernemers en de lobby van SOHC en KHN Haarlemmermeer herziet het college deze tijdelijke regels met daarin meer mogelijkheden voor uitbreiding van terrassen.

Vorig jaar november stelde het college de tijdelijke regels voor terrassen vast. Nu zijn deze weer aangepast in het voordeel van de ondernemers.

Zo kunnen onder voorwaarden openbare parkeerplaats(en) en laad- en losplaats(en) worden gebruikt voor tijdelijke terrassen. En kunnen onder voorwaarden voorwerpen zoals parasols in de grond verankerd worden. Daarnaast verplaatst de gemeente de evaluatie met ondernemers, omwonenden en politie van juni 2021 naar het najaar van 2021. Als de uitkomst van deze evaluatie positief is worden de tijdelijke regels verlengd tot 1 oktober 2022. Onderstaande mail is hierover naar ondernemers en organisaties met een terras gestuurd.

Lees hier de Herziening beleid tijdelijke terrassen gemeente Haarlemmermeer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens