Mede door de lobby van het bestuur van KHN Hengelo stelt het College van Hengelo aan de gemeenteraad voor de precariobelasting over heel 2021 voor eigen rekening te nemen.

Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat het coronavirus in Nederland uitbrak. Winkeliers en horecaondernemers ondervinden nog steeds de negatieve effecten van de crisis. Het college van Hengelo stelt daarom aan de gemeenteraad voor de ondernemers een handreiking te bieden en voor de horeca over heel 2021 af te zien van de precarioheffing voor terrassen in de openbare ruimte. Voor de detailhandel geldt dat er over 2021 geen precario voor uitstallingen geïnd gaat worden. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel woensdag 9 maart a.s.

Het college wil de horeca en andere ondernemers in Hengelo een hart onder de riem steken door de precariobelasting over heel 2021 voor eigen rekening te nemen. Hiervoor moet de verordening precariobelasting 2021 gewijzigd worden. De verordening uit 2021 bood al de mogelijkheid om geen precario te heffen over de maanden dat de horeca geen terras kan gebruiken. Het college stelt de raad nu voor de regeling te verruimen. Het aanpassen van een verordening is de bevoegdheid van de raad. Met het afzien van de precarioheffing over 2021 is een bedrag van € 160.000 gemoeid.

Precariobelasting

De precariobelasting wordt geheven als vergoeding voor het gebruik van openbare, gemeentelijke, grond. Om de horeca een ontheffing te verlenen voor de precariobelasting moet de gemeente Hengelo de verordening precariobelasting 2021 aanpassen. De gemeenteraad moet de gewijzigde verordening nog definitief vaststellen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens