In deze brief meer informatie over onder andere: plannen voor coronatoegangsbewijzen, papieren testbewijs, EK-tv schermen en dansvoorzieningen (zoals nachtclubs en discotheken) kunnen weer open.

Beste horecaondernemers,

Voor de horecasector in het algemeen en zeker voor u als horecaondernemer in Noordwijk in het bijzonder, is er
vanaf zaterdag 26 juni 2021 door de aangekondigde en langverwachte versoepelingen-vooral met een
coronatoegangsbewijs- meer mogelijk. Graag willen wij u meenemen in het versoepelingsplan.

Plannen voor coronatoegangsbewijzen

De plannen voor coronatoegangsbewijzen vanaf 26 juni leest u hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-coronatoegangsbewijzen.

Met coronatoegangsbewijs kan in de horeca 100% van de reguliere capaciteit gebruikt worden. Bezoekers hoeven dan geen 1,5 meter afstand te houden en een vaste zitplek is niet verplicht. Wel is de registratie ten behoeve van het bron- en contactonderzoek en triage verplicht. Zonder coronatoegangsbewijs geldt de 1,5 meter regel, triage, placeren en de registratie ten behoeve van het bron- en contactonderzoek.

Kiezen. Een horecaondernemer laat op dezelfde dag niet zowel publiek toe met een geldig coronatoegangsbewijs als zonder coronatoegangsbewijs. Als u dit wil mag u dit per dag wijzigen. Voordeel zonder coronatoegangsbewijs is dat u niemand aan de deur/terras hoeft te weigeren. Daarbij is dan wel het totaal aantal mensen gelimiteerd want de 1,5 m regel is dan van toepassing. Triage, placeren en de registratie ten behoeve van het bron- en contactonderzoek is daarbij verplicht. Met een coronatoegangsbewijs is alleen
registratie ten behoeve van het bron- en contactonderzoek en triage verplicht.

Coronatoegangsbewijs

Een coronatoegangsbewijs kan men via de CoronaCheck app of coronacheck.nl aanmaken met een :

  • Negatieve testuitslag van maximaal 40 uur oud;
  • Een vaccinatiebewijs. Het is in de week van 21 juni mogelijk om een vaccinatiebewijs te downloaden in de app. Deze is dan gelijk geldig als coronatoegangsbewijs;
  • Een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud. Begin juli is het mogelijk om een herstelbewijs te downloaden in de app. Deze is dan ook gelijk geldig als coronatoegangsbewijs.

Papieren testbewijs

Geen smartphone of liever een papieren testbewijs? Ga naar CoronaCheck en volg deze stappen:

  • Als je (negatief) getest bent, vul je op CoronaCheck jouw ophaalcode in of log je in met je DigiD. Wil je een bewijs maken van je vaccinatie(s), log dan altijd in met DigiD;
  • Na controle haalt CoronaCheck je uitslag of je vaccinatie(s) op. Daarna wordt van jouw vaccinatie of negatieve testuitslag een Nederlands bewijs gemaakt, in de vorm van een QR-code. Vanaf 1 juli krijg je ook een internationale QR-code;
  • Print jouw QR-code en neem hem mee.

Testen voor toegang

Heeft iemand (nog) geen vaccinatiebewijs dan kan er verwezen worden naar Testen voor toegang. Zie Testen voor toegang - Laat je testen voor toegang. Het dichtstbijzijnde adres waar dit kan is: Marine Vliegkamp, Valkenburg, gebouw 148, 1e Mientlaan 33-35, 2223 LG Katwijk.

Dansgelegenheden met toegangsbewijzen open

Met een coronatoegangsbewijs kunnen dansvoorzieningen, zoals nachtclubs en discotheken, weer open. Zij kunnen dan 100% van hun reguliere capaciteit gebruiken. Bezoekers hoeven dan geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden en een vaste zitplek is niet verplicht. Zonder toegangsbewijzen blijven dansgelegenheden gesloten.

Openingstijden horeca

De beperkingen voor de openingstijden van horecagelegenheden vervallen. Dit houdt in dat horecagelegenheden weer volgens hun reguliere openingstijden open kunnen. Dit geldt ook voor de beperking op de afhaaltijden.

EK- tv schermen

Vanaf 26 juni, de dag dat de achtste finales van het Europees Kampioenschap Voetbal van start gaan, mogen supporters de wedstrijden weer kijken in cafés en op terrassen. Voor zowel binnen als buiten op het terras geldt; placeren én blijven zitten op 1,5 meter afstand. Plaatsing van het televisiescherm dient op het terras te gebeuren naar uw eigen gevel toe, zodat deze vanaf de openbare weg niet of nauwelijks zichtbaar is. Geluid, alleen commentaargeluid, is toegestaan tot een maximum van 70dB(A) op de dichtstbijzijnde gevel van
derden.

Handhaving zal controleren of u zich, als horecaondernemer, aan de regels houdt. Waar nodig zal het gesprek met u worden aangegaan. Afhankelijk van de situatie zal gehandhaafd worden. Daarbij wordt net als afgelopen periode vooral op de 1,5 meter gelet. Als er geen sprake is van 1,5 meter afstand, zal gecontroleerd worden of er serieus gewerkt wordt met coronatoegangstesten. Handhaving is graag bereid om u te ondersteunen waar nodig, bijvoorbeeld als bezoekers niet toegelaten worden en hiervoor geen begrip hebben.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd en rekenen op uw medewerking. Tot slot willen wij u veel succes toewensen!

Hoogachtend,
Burgemeester en wethouders van Noordwijk,

De secretaris, F. Mencke
De burgemeester, Mw. W.J.A. Verkleij

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens