Het Rijk heeft aan gemeenten opnieuw een bedrag ter beschikking gesteld voor de ondersteuning van de naleving van de controle op corona-toegangsbewijzen. Heb jij nog extra kosten gemaakt? Maak dan gebruik van deze regeling.

Op verzoek van het bestuur van KHN Steenwijkerland heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland besloten om het beschikbare budget te verdelen onder bedrijven en organisaties die corona-toegangsbewijzen (CTB) hebben gecontroleerd in de periode van 1 januari tot en met 25 februari 2022.

Subsidieregeling

Vanwege de coronamaatregelen waren cafés, restaurants, (sport)verenigingen, evenementenorganisatoren, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties verplicht om controle uit te voeren op CTB. Eerder stelde de rijksoverheid geld beschikbaar voor september t/m december 2021. Dat is door het college in een tijdelijke subsidieregeling beschikbaar gesteld aan ondernemers en maatschappelijke organisaties. De rijksoverheid heeft opnieuw geld beschikbaar gesteld om deze regels te kunnen naleven. De tijdelijke subsidieregeling is daarom door het college verlengd en uitgebreid. De subsidie kan binnenkort opnieuw aangevraagd worden.

Wethouder Bram Harmsma: „We zien dat de coronamaatregelen steeds meer versoepelen. De wereld gaat weer open. Maar er zijn begin dit jaar nog wel onkosten gemaakt voor het controleren van CTB. Bijvoorbeeld voor het inhuren van extra personeel, vergoedingen voor vrijwilligers of kosten voor bijvoorbeeld afzetmateriaal, polsbandjes of flyers. Deze onkosten komen in aanmerking voor deze subsidie. Er zijn in 2021 meer dan 80 aanvragen ingediend en goedgekeurd. We roepen ondernemers en maatschappelijke organisaties op om ook van deze tweede subsidieronde gebruik te maken. Er kan een tegemoetkoming aangevraagd worden voor de kosten die gemaakt zijn in de periode van 1 januari t/m 26 maart. Aanvragen kan vanaf 27 maart tot 1 mei.”

Subsidiebedragen

In de subsidiepot zit een bedrag van € 169.434,-. Aanvragen tot € 1000,- worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Voor aanvragen boven de € 1000,- geldt een iets andere afhandeling. Deze aanvragers krijgen eerst tot € 1000,- subsidie toegekend. Is er dan nog geld over in de subsidiepot? Dan wordt dit overgebleven bedrag over de aanvragen verdeeld die meer dan € 1000,- bedragen.

Aanvraagformulier

De spelregels en het aanvraagformulier van de subsidie zijn te vinden op de website van gemeente Steenwijkerland Subsidie Tegemoetkoming kosten controle coronatoegangsbewijzen januari – maart 2022.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens