Heb jij extra kosten gemaakt voor het inzetten van personeel/vrijwilligers om de controle te kunnen uitvoeren of afzetmateriaal/polsbandjes aangeschaft? Maak dan gebruik van deze subsidieregeling en dien jouw aanvraag in!

Afgelopen vrijdag heeft de gemeente Steenwijkerland met behulp van een persbericht bekendgemaakt gehoor te geven aan de oproep die we in oktober dit jaar, namens KHN Steenwijkerland, hebben gedaan.

In deze oproep hebben wij de gemeente Steenwijkerland gevraagd om vanuit de uitkering -die bedoeld is voor het ondersteunen van de naleving van de controleplicht van het coronatoegangsbewijs (CTB) op locaties waar dat verplicht is- ondernemers te compenseren voor de reeds gemaakt loon- en materiële kosten. Onderstaand het desbetreffende persbericht.

Steenwijkerlandse ondernemers zoals eigenaren van cafés, restaurants en ook (sport)verenigingen, evenementenorganisatoren, buurthuizen en andere maatschappelijke organisaties komen in aanmerking voor een bijdrage in de extra kosten die ze maken om coronatoegangsbewijzen te controleren.

Het college van burgemeester en wethouders hiervoor een tijdelijke subsidieregeling vastgesteld. Wethouder Bram Harmsma: „Het controleren van de coronatoegangsbewijzen is een taak die ondernemers en maatschappelijke organisaties erbij hebben gekregen in deze coronatijd. En daar moeten ze het nodige voor organiseren. Denk aan het inhuren van extra personeel of vrijwilligers. Als college hebben we gezegd: de rijksbijdrage die we hebben gekregen voor de naleving van de regels gaan we inzetten als subsidie. Dat is een helpende hand in financiële zin, maar we willen er ook mee laten zien dat we oog hebben voor alle inzet en inspanningen om de controles goed te laten verlopen. We hebben daar veel waardering voor.” De subsidie bedraagt maximaal € 750,- en kan vanaf 13 december aangevraagd worden via de gemeentelijke website.

‘Een groot gebaar’

De subsidie is bedoeld voor ondernemers, bedrijven, (sport)verenigingen, evenementenorganisatoren, ontmoetingscentra en andere maatschappelijke organisaties die verplicht zijn om te controleren op een coronatoegangsbewijs. Patricia Rose van KHN (Koninklijke Horeca) Steenwijkerland: „KHN Steenwijkerland is heel blij dat de gemeente Steenwijkerland gehoor geeft aan de oproep om de CTB(coronatoegangsbewijs)-gelden toe te kennen aan onder andere de horeca, die vanaf 22 september dit jaar verplicht is om de QR-code te checken. Het mag dan een kleine compensatie zijn voor de materiële en loonkosten die gemaakt zijn, het is een groot gebaar!”

Aanvragen

De subsidie kan aangevraagd worden voor de periode van 22 september t/m 31 december 2021. Daarbij gaat het om extra kosten die zijn gemaakt voor het inzetten van personeel of vrijwilligers om de controle te kunnen uitvoeren. Ook bijkomende kosten zoals de aanschaf van afzetmateriaal of polsbandjes komen voor subsidie in aanmerking. In de pot zit een bedrag van € 114.000,-. Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. De spelregels en het aanvraagformulier zijn vanaf 13 december te vinden op de gemeente Steenwijkerland.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens