Vanaf 1 mei is het Inschrijfloket Afval Goed Geregeld weer geopend. Vanaf die datum kunnen bedrijven uit de KWD-sector zich aanmelden voor de kosteloze inzameling van PD-verpakkingsafval en glas.

Stichting Afvalfonds Verpakkingen biedt de kosteloze inzameling sinds januari dit jaar aan. Dit gebeurt in het kader van de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid verpakkingen (UPV) die sinds begin dit jaar ook geldt voor bedrijfsafval.

Van 1 tot 18 mei kunnen bedrijven zich via het loket www.afvalgoedgeregeld.nl weer aanmelden om hun plastic, drankenkartons en glas gratis te laten ophalen. Organisaties zoals zorg-, cultuur-, recreatie- en sportinstellingen, maar ook horeca, kantoren, scholen en verenigingen komen hiervoor in aanmerking. Het aanbod geldt alleen voor consumentenverpakkingen en er is een minimumvolume per aanbieding van 240 liter.

Vorig jaar, toen het inschrijfloket voor het eerst open ging, leverde dit ongeveer 3000 meldingen op. Voor de inzameling maakt Stichting Afvalfonds Verpakkingen afspraken met inzamelaars. Gemeenten en inzamelaars kunnen zich niet zelf aanmelden bij het inschrijfloket. Wel kunnen ze instanties in hun verzorgingsgebied informeren over het aanbod en stimuleren zich aan te melden. Nieuwsbrief mei 2023: besparen op je afvalkosten en gratis inzameling van PD en glasafval (mailchi.mp)

Aanmelden
Aanmelden kan op de website www.afvalgoedgeregeld.nl.

Vragen
Voor vragen kun je contact opnemen met Saskia Hermens, beleidsmedewerker Afval en Circulaire economie, 06 50 16 81 07 of s.hermens@valkenburg.nl.