Op 21 juli vond er een overleg plaats tussen gemeente Purmerend met wethouder Mario Hegger en beleidsambtenaar Eric Griffioen.

Namens de horeca waren Judith van der Wolf en Michael Schoenmaker aanwezig en ook regiomanager Ivo Berkhoff namens KHN Purmerend.

Wat waren de besproken punten?

Uitgebreide terrassen mogen tot 1 november blijven staan, behalve bij evenementen/markten.

Evenementen/markten:

  1. Definitief; Kermis, opbouw 5 oktober, einde 12 oktober 16.00 uur (er is 1 terras vergund, voor de overige terrassen is waarschijnlkijk geen ruimte)
  2. Optioneel; Matsmarkt, elke laatste donderdag van de maanden augustus, september en één na laatste donderdag in oktober
  3. Optioneel; Kunst- en cultuurmarkt, laatste weekend van september, moet alleen terrasuitbreiding weg

Informatiebrief over aanvraag 4 terrassen tijdens de kermis schijnt bij ieder bedrijf persoonlijk rondgebracht te zijn, er volgt nog terugkoppeling vanuit de gemeente.

Belangrijke boodschap van Mario Hegger namens de gemeente en de veiligheidsregio. Ontwikkeling naleving coronamaatregelen, de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer en Zaandam worden genoemd als aandachtsgebied waar wat excessen zijn geweest. Mario Hegger benadrukt dat de veiligheidsregio de naleving in de horeca beter gaat monitoren. De gemeente geeft daarbij een compliment aan de horeca, terrassen staan netjes opgesteld, binnen gaat het ook goed. Wel wordt gewaarschuwd voor het strak blijven houden van de teugels. Wees streng met je beleid en het naleven van de corona-protocollen van KHN. De controles zullen wel aangescherpt worden en we moeten met z’n allen voorkomen dat de besmettingen toe gaan nemen. Iedereen snapt dat je als horeca geen handhaver of politie wil zijn, maar de horeca zal haar verantwoording moeten nemen en als er situaties zijn waar de horeca haar gasten niet meer in bedwang heeft, dan is het misschien wel nodig om bepaalde gasten op dat moment weg te moeten sturen. Het is belangrijk dat de horeca zich bewust is van haar rol en het blijvende gevaar wat op de loer ligt.

Over de winterterrassen zijn nog geen nieuwe ontwikkelingen, op 17 augustus is er een vervolgoverleg over de winterterrassen.

Vragen, opmerkingen of suggesties zijn van harte welkom op purmerend@khn.nl. Hou hierbij alsjeblieft rekening met de vakantieperiode. Voor zaken die niet lang kunnen blijven liggen graag contact opnemen, telefonisch, per app of per mail aan regiomanager Ivo Berkhoff via i.berkhoff@khn.nl of 06-51174294

Terrasfoto is van Rodi Purmerend

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens