Uiteraard zijn we blij dat we weer (deels) open mogen. We zijn er nog lang niet, maar met 22.00 uur als sluitingstijd kunnen een hoop ondernemers al vooruit.

De laatste dagen is er veel gelobbyd. Allereerst is met behulp van de burgemeesters, politie en de boa bond de tijd verruimd van 17 naar 22 uur. Omdat de naleving van de regels niet overal goed gaat was het kabinet eerst huiverig om ruimte te geven. Gelukkig is er nu al iets mogelijk, laten we dat met zijn allen zo houden!

Ook wordt er gesproken over de komende carnaval. Verschillende scenario’s passeren de revue in het veiligheidsoverleg. Van helemaal dicht tot helemaal open en alles wat daar tussen in zit. Die duidelijkheid moet zo snel mogelijk komen, anders hebben we geen voorbereidingstijd meer. De meningen zijn enorm verdeeld, ook bij de ministers, dus het wordt nog spannend.

In Sittard-Geleen is er gelukkig voor gekozen om ook dit jaar geen terrasprecario en reclamebelasting te heffen, grotere terrassen mogelijk te maken etc. Ook voor ondernemers die het moeilijk hebben worden fondsen uitgetrokken en er wordt ook meegedacht over mogelijkheden voor ondernemers die iets willen organiseren. Maak daar gebruik van!

Voor nu, veel succes en plezier. Hopelijk wordt het snel weer nog normaler!

Bijlage: Gemeente keurt steunpakket ondernemers goed

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens