De afgelopen weken ontving het college van B&W signalen en vragen van horecaondernemers over het verkopen van zwak-alcoholische dranken buiten de inrichting c.q. het terras.

KHN Loon op Zand ontving de onderstaande informatie over het besluit van gemeente Loon op Zand met betrekking tot de onderstaande tijdelijke ontheffing.

Handhavers lieten jou eerder weten dat dit niet mocht / een strijdigheid opleverde met de Drank- en Horecawetgeving. Het regionale crisisteam sprak op 3 maart 2021, over de verkoop van zwak-alcoholische dranken ‘to go’, dus te consumeren buiten de inrichting.

Ontheffing

Vanwege de bijzondere situatie besloot de burgemeester, in overleg met wethouder Frank van Wel en de burgemeesters van onze buurgemeenten, om alle horecaondernemers die een Drank- en Horecavergunning hebben in de gemeente Loon op Zand een ontheffing te verlenen voor de tijdelijke verkoop van zwak-alcoholische dranken binnen de inrichting voor consumptie buiten de inrichting / elders dan ter plaatse. De ontheffing ziet toe op artikel 18 en artikel 35 van de Drank- en Horecawetgeving.

Brief gemeente Loon op Zand

Lees hier alles over de ontheffing inclusief aan welke voorwaarden je moet voldoen.

De burgemeester hoopt dat deze ontheffing jou meer ruimte geeft.

Vragen

Mochten er vragen bij je spelen over deze ontheffing? Heb je behoefte aan aanvullende informatie? Dan kun je contact opnemen met Martijn Verstappen, adviseur Openbare Orde en Veiligheid gemeente Loon op Zand. Bereikbaar via telefoonnummer 0416 289 111.

Een afschrift van deze ontheffing is verzonden aan de politie (cluster Loon op Zand), team handhaving én onze lokale KHN afdeling.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens