Wat is het gemiddelde bruto jaarinkomen van een horecaondernemer? Met hoeveel wetten en regels wordt een horecaondernemer geconfronteerd binnen zijn exploitatie? Een greep uit de vragen die de Zwolse raadsleden voorgeschoteld kregen bij de kennisquiz tijdens de jaarlijkse ‘Tour de Horeca’ door Zwolle.

Leerzame middag

‘Tour de Horeca’ is een leerzame middag met als doel de raad een inkijkje te geven wat er in de Zwolse horeca speelt en om elkaar beter te leren kennen. Een middag met theorie en veel informatie, maar uiteraard werden er ook een aantal horecabedrijven bezocht waaronder Grandcafé Het Wijnhuis en Café de Tagrijn voor een lekker hapje en drankje.

Huiskamer van de samenleving

Het is belangrijk om te laten zien hoe essentieel de horeca voor de stad is. De horeca is dé huiskamer van de samenleving en dat moeten wij zo houden. Dan kan alleen maar mét elkaar. De politiek kan ons daarbij helpen en daarom is het van belang dat zij goed op de hoogte zijn wat er in onze branche speelt. En dat is best veel op dit moment. Denk aan onderwerpen als onzekerheid rondom corona, de enorme verhogingen van de grondstoffen en andere toenemende kosten en de buffers die op zijn’, aldus Theo Runhaar, voorzitter van KHN Zwolle & Regio.

Onzekerheid in fase van corona-herstel

Raadsleden en het bestuur van KHN Zwolle & Regio kijken terug op een geslaagde middag. Jöelle Roesink, Regiomanager van KHN IJsselland is ook erg tevreden: ‘Het was een leerzame en gezellige middag vol goede inzichten en dialoog. Het is fantastisch om de gastvrijheid en passie van Zwolse ondernemers te mogen laten zien aan de raad. Wij zijn als brancheorganisatie positief maar realiseren ons ook dat veel leden nog volop in corona-herstel zitten. Het is nog steeds een onzekere tijd waarbij we niet weten wat er komen gaat. Dat is spannend. De buffers zijn op, maar de passie voor dit mooie vak blijft. Laten we goed voor elkaar blijven zorgen. De nieuwe raadsleden toonden oprechte interesse voor ons vak en dat is heel fijn. Waardevol om elkaar op deze manier te leren kennen.’

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens