Wat is het gemiddelde bruto jaarinkomen van een horecaondernemer? Met hoeveel wetten en regels wordt een horecaondernemer geconfronteerd binnen zijn exploitatie? Een greep uit de vragen die de Deventerse raadsleden voorgeschoteld kregen bij de kennisquiz tijdens de ‘Tour de Horeca’ door Deventer.

Leerzame middag

‘Tour de Horeca’ is een leerzame middag/avond met als doel de gemeenteraad een inkijkje te geven wat er in de Deventerse horeca speelt en om elkaar beter te leren kennen. Een middag/avond met theorie en veel informatie, maar uiteraard werden er ook een aantal horecagelegenheden bezocht waaronder het Postillion Hotel Deventer, Davo Bieren, Restaurant ’t Arsenaal en Cafe Persee voor een lekker hapje en drankje. Uiteraard waren ook alle KHN-leden in de gemeente Deventer uitgenodigd om aan te sluiten bij deze toer.

Huiskamer van de samenleving

Het is belangrijk om te laten zien hoe essentieel de horeca voor de stad en een gemeente is. ‘De horeca is dé huiskamer van de samenleving en dat moeten wij zo houden. Dan kan alleen maar mét elkaar. De politiek kan ons daarbij helpen en daarom is het van belang dat zij goed op de hoogte zijn wat er in onze branche speelt. En dat is best veel op dit moment. Denk aan onderwerpen als personeelstekort, de hoge loonkosten, extreme huurverhogingen en stijgende energie- en voedselprijzen’, aldus Bart Voortman, voorzitter van KHN Deventer.

Onzekerheid in fase van corona-herstel nieuwe uitdagingen

Raadsleden en het bestuur van KHN Deventer kijken terug op een geslaagde middagavond. Joëlle Roesink, Regiomanager van KHN IJsselland is ook erg tevreden: ‘Het was een leerzame en gezellige middag vol goede inzichten en dialoog. Het is fantastisch om de gastvrijheid en passie van Deventerse ondernemers te mogen laten zien aan de raad. Wij zijn als brancheorganisatie positief maar realiseren ons ook dat veel leden nog volop in corona-herstel zitten en te maken hebben met nieuwe uitdagingen. Het is nog steeds een onzekere tijd. De buffers zijn op, maar de passie voor dit mooie vak blijft. De nieuwe raadsleden toonden oprechte interesse voor ons vak en dat is heel fijn. Waardevol om elkaar op deze manier te leren kennen.’

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens