Gistermiddag zijn wij in gesprek geweest met onze burgermeester waarbij wij het gehad hebben over de maatregel van het checken van het CTB.

De gemeente geeft aan zich aan de volgende afspraken te gaan houden en vragen jullie ook hieraan mee te willen werken. Zij hebben aangegeven dit op een verstandige en laagdrempelige manier te willen gaan uitvoeren. Voor jullie duidelijkheid de afspraken op een rijtje.

  • Het CTB mag binnen bij bestelling worden gecontroleerd. Het is dus niet nodig om iemand bij de ingang te hebben staan die het CTB controleert;l
  • Aankomende zaterdag zal er niet door onze boa’s worden gecontroleerd op het CTB;
  • De komende tijd zal er echter wel worden gecontroleerd. Dit gebeurt steekproefsgewijs.
  • Bij een eerste overtreding zal er een waarschuwing worden uitgegeven. Zowel mondeling als schriftelijk;
  • Bij een tweede overtreding volgt in de meeste gevallen een dwangsom. Dit blijft echter nog altijd een besluit van de burgemeester. Hier kan dus van worden afgeweken als de omstandigheden hier aanleiding toe geven;
  • Horecaondernemingen die willens en wetens zich niet houden aan het CTB en dit ook uitdragen zullen worden belast met een preventieve dwangsom of een directe dwangsom.

Mocht je nog vragen hebben kun je deze altijd aan ons stellen per telefoon of per mail krimpenerwaard@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens