Tijdens de jaarwisseling mochten alle horecabedrijven binnen de gemeente Roermond langer geopend zijn. Wellicht heeft u ook gebruik gemaakt van deze speciale sluitingstijd. Wenst u komende jaarwisseling uw horecabedrijf langer geopend houden? Dan is dit bericht voor u van belang.

De gemeente Roermond heeft het bestuur van KHN Roermond gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Wat was de situatie tijdens de jaarwisseling?
De gemeente stelde enkele jaren op rij een latere sluitingstijd vast voor alle horecabedrijven. Dat was nodig om de veiligheid en de openbare orde te beschermen. Horecabedrijven hoefden geen vergunning aan te vragen, maar moesten wel zelf maatregelen nemen. Zoals het aanstellen van een portier.

Wat is er veranderd?
Tijdens de afgelopen jaarwisseling werd er weinig gebruik gemaakt van de latere sluitingstijd. Een aantal horecabedrijven was zelfs gesloten. De latere sluitingstijd is de komende jaarwisseling niet meer nodig om de veiligheid en de openbare orde te beschermen. Daarvoor in de plaats komt de incidentele nachtvergunning. Met de incidentele nachtvergunning kunt u tijdens de jaarwisseling tot 05:00 uur geopend zijn.

Hoe vraag ik een incidentele nachtvergunning aan?
Dat kunt u doen door een email of brief te sturen (emailadres: mail@roermond.nl of per post: Postbus 900, 6040 AX Roermond). Vermeld namens welk horecabedrijf u de vergunning aanvraagt. Geef ook aan dat het voor de jaarwisseling is.

Waar moet ik op letten?

  • Om uw aanvraag te kunnen verwerken moet deze uiterlijk in week 44 / 1 november 2023 door de gemeente zijn ontvangen.
  • Aan de incidentele nachtvergunning worden voorschriften verbonden, waaronder het inzetten van een horecaportier en het toepassen van deurbeleid.
  • De incidentele nachtvergunning geldt enkel voor binnen, en niet voor het terras.
  • U bent leges verschuldigd voor het in behandeling nemen van de aanvraag. De leges bedragen € 32,40.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens