Uitkomst van het bestuurlijk overleg donderdag 1 oktober met de gemeente Roosendaal.

In het bestuurlijk horeca-overleg met de burgemeester, politie en (horeca) ambtenaren is het volgende besproken en medegedeeld.

De precariorechten voor de horeca in de gemeente Roosendaal worden kwijtgescholden.

De gemeente staat ook positief tegenover winterterrassen. De horeca kan zelf met voorstellen komen om de komende (corona) winterperiode door te komen. Overkappingen op de Markt zijn ook bespreekbaar. Neem contact op met de gemeente met jouw ideeen en onderliggend kostenplaatje.

De gemeente denkt mee en is ook bereid een substantiele bijdrage te leveren.

Burgemeester Han van Midden wil kijken wat er WEL kan met carnaval. Er zijn al goede, creatieve ideeën gelanceerd. Hij vraagt alle horecaondernemers mee te denken en met voorstellen te komen. Ook wil hij graag weten waar behoefte aan is in de coronatijd en straks met carnaval. (alles onder voorbehoud van actuele coronaontwikkelingen tegen die tijd).

We hebben aandacht gevraagd voor de controle's van de BOA's (bijzondere opsporingsambtenaar) en verzocht om in alle redelijkheid te controleren en niet op iedere slak zout te leggen. De gemeente is er niet op uit om boetes te moeten uitdelen. Dat betekent niet dat ze nooit zullen handhaven en bekeuren (excessen etc).

Voor vragen, ideeën en wensen kun je terecht bij de gemeente of mail naar roosendaal@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens