Het nieuws was geen complete verrassing. Door een fout van Michelin lekte zaterdagochtend al het nieuws uit welke restaurants voor het eerst een ster zouden krijgen. Daar stond 'De Nieuwe Winkel' tussen.

Al langer wordt 'De Nieuwe Winkel' genoemd als kanshebber voor een ster, maar Van der Staak geloofde niet dat zijn vooruitstrevende keuken in aanmerking zou komen. "Het is heel bijzonder. En ik moet ook meteen mijn ongelijk toegeven. Nu zie je toch dat ze meebewegen met de tijdsgeest."

Michelin gids vermeld; Eén Michelin ster voor de verfijnde keuken en één groene ster van Michelin voor gastronomie en duurzaamheid. Emile van der Staak is een chef met een visie. Zijn botanische gastronomie zet het ‘tijdperk van de planten’ in de verf. Hij wil gasten inspireren om vlees in te ruilen voor planten. Hij wil een statement maken tegen de klimaatcrisis.

Wij zijn trots en feliciteren hem en zijn team met deze mooie waardering! Een mooie opsteker voor hun en ook een beetje voor Nijmegen. 😉

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens