We zijn goed bezig in Gemert-Bakel! In 2020 werd het lokaal Beweegakkoord ondertekend en 2021 werd het Preventieakkoord gesloten. Bij één of beide akkoorden was jij als partner betrokken.

Omdat er veel overlap in thema’s en partners is tussen het Beweeg- en Preventieakkoord is ervoor gekozen om de akkoorden samen te voegen tot één akkoord onder de noemer ‘Goed Bezig Gemert-Bakel’ (lees ook het artikel 'Bundeling Beweeg- en Preventieakkoord biedt Gemert-Bakel kansen' in het Gemerts Nieuwsblad). Er is een website gemaakt waarop alle informatie over het Gemert-Bakels Beweeg- en Preventieakkoord is terug te vinden. Ben je tot nu toe nog niet betrokken geweest bij het Beweeg- en Preventieakkoord, maar wil je wel een bijdrage leveren? Dan ben je van harte welkom!

Uitgevoerde acties

In de afgelopen periode zijn al een aantal mooie activiteiten uitgevoerd in het kader van het Beweeg- en Preventieakkoord. Zoals smaaklessen voor kinderen bij Velt, het Ben Bizzie sport- en cultuurkennismakingsprogramma en is er ondersteunt bij de opzet van beweegtuinen in Milheeze, Gemert en De Mortel.

Uitvoeringsbudget aanvragen

Heb jij ook een goed idee wat past binnen het Beweeg- en Preventieakkoord? Dan is het mogelijk hiervoor uitvoeringsbudget aan te vragen. Ook in 2022 is namelijk uitvoeringsbudget beschikbaar voor het realiseren van ideeën en acties, die aansluiten bij de speerpunten uit het Beweeg- en Preventieakkoord. Initiatiefnemers kunnen aanspraak maken op uitvoeringsbudget door bijgevoegd aanvraagformulier in te vullen en in te dienen bij de stuurgroep via thomas@negen.nl en e.breugelmans@ggdbzo.nl. Bijgevoegd vind je ook een overzicht van de criteria voor het aanvragen van uitvoeringsbudget. De stuurgroep beslist of een aanvraag voldoet aan de voorwaarden en welke bijdrage wordt toegekend. De stuurgroep wordt momenteel gevormd door Johan Habraken (VV Bavos), Francis Jochems (Hart&Kracht), Sandra Joosten (gemeente Gemert-Bakel), Elke Breugelmans (GGD), Ingrid van Geffen (gemeente Gemert-Bakel), de dorpsondersteuners, Thomas Peeters Weem (Negen).

Vragen

Heb je vragen of wil je een keertje overleggen? Neem dan gerust contact met ons op: Thoms Peeters-Weem en Elke Breugelmans, thomas@negen.nl/e.breugelmans@ggdbzo.nl of 06 83 20 71 67 06 46 18 58 40.

Hopelijk kunnen we ons ook in 2022 weer samen met jou sterk maken voor een gezondere gemeente!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens