Vanaf 1 januari 2025 voert Maastricht Zero Emissie Stadslogistiek in. Voor bestel- en vrachtauto’s die CO2 uitstoten is de binnenstad dan niet meer zomaar toegankelijk.

Dat is goed voor het klimaat en onze gezondheid. Tegelijk heeft het ook gevolgen voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld als je ondernemer in de binnenstad bent of als je bedrijven in de binnenstad bevoorraadt of een dienstverlener bent die in het centrum moet zijn. Zet dus op tijd stappen om ook na 2025 goede zaken te kunnen blijven doen! Samen zorgen we ervoor dat Maastricht een stad blijft waar het goed wonen, werken, ondernemen en recreëren is.

In het Klimaatakkoord heeft het kabinet met bedrijven, organisaties en gemeenten afgesproken te werken aan aantrekkelijke binnensteden met schone lucht, meer groen en ruimte. Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) levert een belangrijke bijdrage aan het behouden van een gezond, aantrekkelijk en veiliger stadscentrum én daardoor ook aan de economische vitaliteit.

Schone lucht, beter bereikbare en veiliger binnenstad

ZES leidt uiteindelijk tot een binnenstad waar het nog beter toeven, leven en ondernemen is. ZES zorgt voor schone lucht, een beter bereikbare en veilige binnenstad en draagt uiteindelijk ook substantieel bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot (1,7 % van het landelijke totaal).

Maastricht is de eerste stad in Limburg die kiest voor ZES, Venlo heeft het voornemen om ZES in te voeren. Het landelijke aantal staat in 2022 op 27.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van MaastrichtBereikbaar.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens