Om de binnenstad schoon te houden stappen de organisatoren van de Koningsdagevenementen in Alkmaar dit jaar over op herbruikbare statiegeldbekers als duurzaam alternatief voor plastic wegwerpbekers. Stap je ook over op herbruikbare statiegeldbekers? Deze kan je nu bestellen met 40% korting!

Regelgeving
Vanaf 1 januari 2024 geldt er nieuwe landelijke regelgeving voor het gebruik van wegwerpbekers: een circulair systeem is nu verplicht voor alle horeca. Dit betekent dat je als horecaondernemer verplicht bent om tijdens evenementen een herbruikbaar alternatief aan te bieden voor plastic wegwerpbekers, óf om tenminste 75% van de wegwerpbekers weer in te zamelen voor hoogwaardige recycling. Meer informatie over deze landelijke regels vindt je op KHN | De Single Use Plastic richtlijn.

De regels op Koningsdag Alkmaar 2024
Voor houders van een evenementenvergunning of tapontheffing wordt het gebruik van herbruikbare statiegeldbekers verplicht. Om het gebruik van herbruikbare statiegeldbekers zoveel mogelijk in de hele stad te bevorderen is hiervoor een incidentele financiële bijdrage door de gemeente beschikbaar gesteld. Hierdoor kunnen álle horecaondernemers in Alkmaar voor Koningsdag 2024 met korting herbruikbare statiegeldbekers bestellen.

Als je de herbruikbare bekers vóór 12 april bestelt, krijg je tot 40% korting op jouw bestelling.
Om in aanmerking te komen voor de korting ga je naar de website: www.greencups.nl/mijn-account om je te registreren. Vul hier jouw bedrijfsgegevens in en kies bij ’type gebruiker’ voor ‘Gemeente Alkmaar (WS)’. Nadat jouw registratie is gecontroleerd krijg je bericht en kan je met korting bestellen.
Meer informatie over het nieuwe statiegeldbekersysteem en een uitgebreide bestelinstructie vind je op www.alkmaar.nl/herbruikbarebekers.
Zie ook ons eerdere nieuwsbericht over de herbruikbare bekers Statiegeldbeker tijdens Koningsdag Alkmaar | KHN.

Heb je nog vragen dan kan je contact opnemen met een van onderstaande personen
Taco Kuiper, projectleider statiegeldbekersysteem gemeente Alkmaar - 06 53 49 08 51 of tkuiper@alkmaar.nl.
Laura Klaver, projectleider GreenCups - 085-7438500 of info@greencups.nl.
Robert-Jan Wille, evenementenorganisator Koningsdag - 06 49 91 65 39 of rj@3gram.nl.
Karin Kalverboer, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Alkmaar - 06 24 40 84 08 of karin@defransman.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens