KHN Assen heeft samen met de gemeente de ambitie uitgesproken om het handhaaf traject in de volgende stappen te doorlopen, met als uitgangspunt dat je als ondernemer verantwoordelijk bent voor wat er op je terras gebeurt.

Woensdag 28 april aanstaande is het zo ver! De terrassen mogen weer open. Een kleine stap maar één in de goede richting en laten we hopen dat de volgende stappen snel verantwoord genomen kunnen worden en dat de weergoden ons goedgezind zijn!

Middels deze update brengen we jullie graag op de hoogte over de gesprekken welke we gevoerd hebben met de gemeente over de heropening. De regels zijn helder, maar soms lopen zaken anders. We hebben samen met de gemeente de ambitie uitgesproken om het handhaaf traject in de volgende stappen te doorlopen, met als uitgangspunt dat je als ondernemer verantwoordelijk bent voor wat er op je terras gebeurt.

  • Bij het constateren van een overtreding wordt dit eerst in het team van de gemeente teruggekoppeld;
  • Er zal een gesprek gepland worden om de situatie te bespreken met de ondernemer;
  • Er wordt wel of geen waarschuwing afgegeven;
  • Bij de noodzaak van meerdere waarschuwingen kunnen er andere stappen door de gemeente ondernomen worden.

We hebben het met de gemeente ook gehad over gastvrijheid en het belang hiervan.

Vanaf woensdag zullen er daarom ook gastdames en/of heren aanwezig zijn in het centrum en vooral rondom de Markt en de Brink. Daarnaast worden er voor de veiligheid aan het begin van de Kerkstraat dranghekken geplaatst zodat deze straat auto- en fietsvrij is en bezoekers rustig kunnen genieten op de terrassen.

Vragen

Mocht je als ondernemer behoefte hebben aan een gesprek of bezoek van de gemeente om te kijken of jouw terras op de juiste wijze klaar is voor de gast, dan zijn zij meer dan bereid om even langs te komen. Neem hiervoor contact op met Herno ter Bruggen, h.bruggen@assen.nl. Ook zullen zij de komende dagen actief aanwezig zijn in de binnenstad om ondernemers te voorzien van raad en daad.

We hebben samen als doel, om met inachtneming van de regels, een zo’n gastvrij mogelijk Assen te creëren. Ook in de toekomst willen we samen optrekken met handhaving en gemeente om zo eventuele verdere versoepelingen samen tot een succes te brengen.

Heb je verdere vragen mag je natuurlijk ook gerust contact met één van ons opnemen, assen@khn.nl. Veel succes!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens